Zaključak sastanka sa saborskim zastupnikom Veljkom Kajtazijem: HBS oduvijek ima i imat će nadalje nultu toleranciju za diskriminaciju po bilo kojoj osnovi

U prilogu se nalazi zapisnik sa sastanka održanog 6. travnja kojemu su nazočili predstavnici Hrvatskog boksačkog saveza i boksač Alen Ahmetović s ocem Alenom. Na spomenutom sastanku sporazumno je riješena situacija temeljem koje je saborski zastupnik Kajtazi pozvao Vaša tijela na istragu situacije povodom optužbi za diskriminaciju.  Zapisnik sa sastanka, kao i zaključak donesen u njemu, rezultat je višebrojnih sastanaka koje je saborski zastupnik organizirao s Hrvatskim boksačkim savezom, Alenom Ahmetovićem i predstavnicima Saveza Roma u Republici Hrvatskoj „KALI SARA“ kako bi se pokušalo pomiriti suprotstavljene strane. U konačnici je to i ostvareno te Vas ovim putem obavještavamo o pozitivnom ishodu sastanka. Zastupnik Kajtazi izrazito je zadovoljan što je na njegovu inicijativu mirnim putem riješena situacija na zadovoljstvo svih uključenih sudionika te zahvaljuje na suradnji.

S poštovanjem,

Ured saborskog zastupnika

Veljka Kajtazija
Pavla Hatza 23/5
HR-10000 Zagreb
www.veljkokajtazi.com

Svi zaključci sa sastanka upućeni nadležnim tijelima od saborskog zastupnika Veljka Kajtazija nalaze se u sljedećem privitku:

ZAPISNIK 6.4. hbs-ahmetovic

ZAKLJUČAK:

Sastanak završava usvajanjem zaključka s kojim su se sve strane usuglasile:

Prilikom nezadovoljstva sudačkom odlukom, potrebno je razdvojiti i razlikovati sudačku odluku osobno doživljenom nekvalitetnom ili nepravednom od sudačke odluke koja je utemeljena na diskriminatornoj osnovi, kao što je pripadnost nacionalnoj manjini. Alen Ahmetović ponavlja ispriku Hrvatskom boksačkom savezu, a saborski zastupnik Kajtazi i predstavnica SRRH “KALI SARA” navode kako su spremni pomoći Alenu u uspješnom završetku školovanja i HBS-u u organiziranju zajedničke suradnje. Predstavnici HBS-a su naglasili da će i ubuduće provoditi praksu nulte tolerancije prema diskriminaciju po bilo kojoj osnovi.

Osim toga, sve prisutne strane sporazumne su da se ovaj zapisnik dostavi na znanje svim tijelima kojima je saborski zastupnik Kajtazi uputio slučaj na postupanje kako bi nadležna tijela obustavila provođenje postupka  utvrđivanja diskriminacije pošto je nesporazum riješen dijalogom i nije potrebno daljnje postupanje.