ZAJEDNIČKI TRENING HRVATSKE ŽENSKE REPREZENTACIJE U ZAGREBAČKOM BOKSAČKOM CENTRU (subota, 3. lipnja 2023.) Izbornik Robert Herić najavio redovita okupljanja kandidatkinja za sve nacionalne selekcije

ZAJEDNIČKI TRENING HRVATSKE ŽENSKE REPREZENTACIJE U ZAGREBAČKOM BOKSAČKOM CENTRU (subota, 3. lipnja 2023.) Izbornik Robert Herić najavio redovita okupljanja kandidatkinja za sve nacionalne selekcije

Hrvatska ženska reprezentacija u proširenom sastavu okupila se u subotu, 3. lipnja 2023. na zajedničkom treningu i sparinzima u Zagrebačkom boksačkom centru.

Naše najbolje boksačice u svim dobnim kategorijama i njihove klupske trenere na okupljanje su pozvali izbornik svih ženskih selekcija Robert Herić i supervizor nacionalnih reprezentacija Franjo Kristić, a boksačice su se odazvale u velikom broju. Na zajedničkom treningu i sparinzima priključile su im se i pojedine boksačice iz zagrebačkih klubova, pa je u Boksačkom centru na Velesajmu zajednički vježbalo tridesetak djevojaka, od doprvakinje Europe U-22 Nikoline Ćaćić i iskusne Lidije Tišlar do najmlađih kadetkinja..

Izbornik Robert Herić bio je više nego zadovoljan odazivom, kontrolnim treninzima i angažmanom naših mladih boksačica, a sve koje nisu mogle doći, poput prvakinje Sare Beram, imale su opravdane razloge. Sara Beram imala je, primjerice, svečanu prisegu za nove ročnike Hrvatske vojske u Požegi nakon višetjedne vojne obuke, pa je sad i osvajačica europske bronce 2022., uz mnoge naše druge boksačice i boksače, pripadnica Hrvatskih oružanih snaga.

Dvostruka europska prvakinja Mariela Šteko i brončana kadetkinja s EP-a 2022. Valeria Šteko s obitelji se nalaze u Sjedinjenim Američkim Državama, a brončana europska juniorka Lana Paljušić u Njemačkoj.

Bez obzira što nisu mogle trenirati zbog zdravstvenih poteškoća, na zajedničko okupljanje na Velesajmu stigle su europska kadetska prvakinja Lorena Horvat i brončana kadetkinja s EP-a Agata Štajcer kako bi, premda su na terapijama i oporavku, dale potporu svojim kolegicama iz reprezentacije.

Odazvale su se sljedeće reprezentativke:

Leona Zagreb – Lea Čevra

Marjan Split – Lorena Barbir, Ivana Galić

Pit Bull Split – Karmela Makelja, Antonija Zec, Lucija Bilobrk, Ema Anđela Žaja, Linda Zakonović

Knin – Andrea Amanović, Petra Amanović

Arena Zagreb – Nina Laura Kujunđić, Rebeca Blažan

Stršljen Samobor – Lidija Tišlar

Brod Slavonski Brod – Ana Jukičić, Barbara Princip, Lorena Klaić

Thor Bartolovec – Lorena Horvat, Lana Skupnjak, Julija Božak

Čakovec – Tia Zadravec

Titan Gym Zagreb – Nikolina Kolman

Coloseum Zagreb – Lavinia Jaić

Grom Split – Lana Kovačić, Dorotea Brnić, Paula Ugrin, Lena Ajkić

Kutina – Anđelina Filipović, Agata Štajcer

Omega Zagreb – Nikolina Ćaćić

Omega Varaždin – Tajana Košćak

David Koprivnica – Gabriela Vencl, Dorotea Vencl

S boksačicama su na treningu bili i klupski treneri: Ivan Brnić (Grom Split), Božidar Mitrović (Marjan Split), Igor Homa, Viktor Homa (Knin), Josip Cerovac (Kutina), Mario Jukičić (Brod) Vanja Kostel (Čakovec), Mario Žiger (Coloseum Zagreb), Vedran Krga (Stršljen Samobor) i drugi….

Izbornik Robert Herić najavio je više zajedničkih okupljanja reprezentativki, šest puta godišnje, a u sljedećem periodu pred našim boksačicama su vrlo zahtjevni ispiti – već krajem lipnja počinju Europske igre u Krakowu (kvalifikacijske za Olimpijske igre u Parizu 2024.), u srpnju je Europsko juniorsko prvenstvo u Rumunjskoj, a u kolovozu Europsko kadetsko prvenstvo u Sloveniji.

Izbornik Robert Herić, supervizor Franjo Kristić i glavna tajnica HBS-a Nikolina Jurić s klupskim trenerima održali su i radni sastanak o daljnjim planovima i strategiji priprema naših najboljih boksačica.

Prošla 2022. godina bila je najuspješnija u povijesti hrvatskog ženskog boksa s osam osvojenih velikih medalja na europskim prvenstvima u svim dobnim kategorijama: prvi put imali smo dvije prvakinje Europe, juniorku Marielu Šteko i kadetkinju Lorenu Horvat, doprvakinju Europe U-22 Nikolinu Ćaćić uz pet brončanih odličja s EP-a: Sara Beram (seniorke), Lana Paljušić i Nika Lopac (juniorke), te Valeria Šteko i Agata Štajcer (kadetkinje).

Prije mjesec dana, početkom svibnja 2023. godine MARIELA ŠTEKO postala je i prvakinja Europe u mlađim seniorkama na Europskom prvenstvu u Armeniji.

 

 

Najnovije vijesti

Pretraživanje