Zagreb domaćin Prvenstva Balkana u boksu

U prosincu prošle godine nakon gotovo 20 godina stanke u Turskoj je održano Prvenstvo Balkana u boksu.

Luka Plantić postao je prvak Balkana u poluteškoj kategoriji, dok su Luka Pratljačić i Marija Malenica osvojili srebrne medalje.

Domaćin novog izdanja prvenstva bit će Zagreb.

Glavni grad Hrvatske najbolje boksače Balkana ugostit će u prosincu u Zagrebačkom boksačkom centru, a točan datum natjecanja bit će objavljen uskoro. Zbog situacije s koronavirusom prvenstvo će se održati bez prisustva pubike, ali je Hrvatski boksački savez osigurao prijenos finalnih borbi na Sportskoj televiziji i Arena sportu.

Predsjednik HBS-a Bono Bošnjak domaćinstvo je dogovorio na EUBC europskom prvenstvu za mlađe seniore u Budvi, a Prvenstvo Balkana je dobilo podršku predsjednika Europske boksačke konfederacije Franca Falcinellija.

“Sretan sam što Hrvatska unatoč teškoćama planira organizirati Prvesntvo Balkana. Bez sumnje to će biti velika prilika elitnim boksačima s Balkana da se bore za naslov prvaka i pripreme za olimpijske kvalifikacije. Siguran sam da će ova priredba proteći u skladu sa svim zdravstvenim mjerama s obzirom na COVID-19. Oduševljen sam što mogu odobriti ovu važnu priredbu i isoristio bih ovu priliku da pošaljem Vama i Vašoj obitelji najljepše pozdrave”.