Zadarska djeca oduševljena školom boksa

Hrvatski boksački savez u suradnji sa Središnjim državnim uredom za šport i pod pokroviteljstvom državne tajnice Janice Kostelić organizirao je obilazak gradova i mjesta po Hrvatskoj u cilju popularizacije boksačkog sporta. U Zadru su se njihovom timu, u kojem su glavni tajnik HBS-a Marko Marović te poznati boksači Željko Mavrović i Mario Preskar, pridružili i brojni boksači mlađih uzrasta iz zadarskih klubova sa svojim trenerima.

Željko Mavrović istaknuo je važnost ovakve promocije sporta u cilju razbijanja prerasuda o boksu kao opasnom sportu i nagalsio kako svugdje ističe koliko sport može biti inspirativan u životu i koliko znači za osobni rast i razvoj pojedinca.
Promocija svakog sporta je za pohvalu, svaki mladi čovjek kroz bavljenje sportom stječe određenu zrelost i to ga odgaja. Grad Zadar će kao i do sada pomagati sve sportove, pa i boks, u okviru svojih proračunskih mogućnosti.- rekao je gradonačelnik Branko Dukić. Predstavljanje boksa za djecu bilo je u školi Šime Budinića gdje je sudjelovalo 200-tinjak djece. Oduševljenje je bilo obostrano, a kasnije je u BK Rebel održan izajednički trening na Višnjiku sa bivšim boksačkim zvijezdama te aktualnim zadarskim boksačima.