WSB: Slavlje svjetskog boksa u Zadru!

Sinoć su u zadarskoj ljepotici i centru sporta Višnjiku, snage odmjerili Hrvatski vitezovi i Francuski Fighting Roostersi, u prvom domaćem meču koji se od ukupno tri odigrava u Lijepoj našoj.

Iako je hrvatski tim slavio sa samo jednom pobjedom, onom Tonija Filipija u kategoriji do 91 kg nad Bugarinom Dimitrov Kristiyan Stefanovom, ovo natjecanje će ostati upisano u povijesti Hrvatskog boksa kao prvi meč Svjetske boksačke lige koji je održan u Republici Hrvatskoj. Pobjeda sinoć je bila jedna, ali vrlo vrijedna, rekli bi okupljeni ljubitelji boksa, koji su u izuzetno velikom broju napunili dvoranu te nevjerojatno srčano i glasno bodrili naše boksače. Toni Filipi je nadmoćno i samouvjereno donio sjajan bod za svoj tim u spektakularnoj dvorani Krešimira Ćosića te time opravdao očekivanja svojih navijača koji su se pokazali kao publika dostojna da prati šampione.

Pred impresivnim brojem od oko 3500 okupljenih navijača naši boksači su ostavili srce i dali sve od sebe zahvalnoj publici koja je nedvojbeno uživala u vrhunski organiziranom boksačkom spektaklu čiji je prijenos široj publici omogućio i HRT.

No, iako je u centru događanja ovih boksačkih dana bio upravo sinoćnji meč, boksači su sudjelovali u još dvije akcije. U centru Pevec Zadar, jučer se naš tim  družio sa navijačima i posjetiteljima centra gdje su se fotografirali i dijelili zainteresiranima majice sa potpisima uz ulaznice.

Cijelo ovo događanje imalo je i svoj humanitarni karakter podsjećajući nas sve zajedno na one borbe koji mnogi proživljavaju u ringu žvota svaki dan. Predsjednik Uprave Peveca, jednog od ponosnih sponzora Hrvatskih vitezova, g. Jurica Lovrinčević zajedno sa Predsjednikom WSB Hrvatska, g. Mladenom Mikolčevićem, Predsjednikom Hrvatskog boksačkog savezag.  Bonom Bošnjakom, sportskim diretkorom Saveza Željkom Mavrovićem te cijelim timom Hrvatskih vitezova u petak je posjetio Udrugu Svjetlo u Zadru. Udruga nudi dnevnu skrb osobama sa mentalnom retardacijom i autizmom za oko 20 štićenika.

 

 

„Novčana donacija od 20.000,00 kn vrijedan je dar kojim ćemo za naše štićenike moći, između ostalog, nabaviti i materijale koji se koriste u raznim rehabilitativnim radionicama i radnoj terapiji koja se svakodnevno provodi sa našim štićenicima“ – rekla je gđa. Lepa Filipi, suradnica u udruzi. Boksači su proveli neko vrijeme u druženju i fotografiranju sa korisnicima udruge koji su bili oduševljeni svojim gostima.

Najavimo i slijedeći meč Hrvatskih vitezova koji će se održati 17.3. u Parizu gdje boksa ovaj put skupina C2 čiji ćemo sastav doznati slijedećih dana.