WSB: Hrgović i Sep uvjerljivo protiv Amerikanaca

hrvoje_sepAmerički boksači pokazali su se nedoraslima dvojici hrvatskih šampiona u redovima kazahstanskih Astana Arlansa. U 4. kolu Svjetske boksačke serije (WSB) u dalekoj i hladnoj Karagandi Filip Hrgović pobijedio je Brandona Glantona tehničkim nokautom u 2. rundi, dok je Hrvoje Sep bio bodovno uvjerljivo bolji od veterana afganistanskog rata Stevea Nelsona. Astana je, pak, pobjedom 5-0 protiv USA Knockoutsa ostala jedina neporažena momčad skupine B.

– I dalje smo na pobjedničkim stazama. Drago mi je da grabimo prema WSB naslovu i plasmanu na Olimpijske igre 2016. Dečki su danas bili odlični, iako ima još pogrešaka koje možemo otkloniti. Zato je dobro da su pred nama dvotjedne pripreme za sljedeći meč protiv Argentina Condorsa u Almatiju – rekao je Leonard Pijetraj, trener dvojice boksača poniklih u zagrebačkom BK Leonardo.
Pred oko dvije tisuće gledatelja u Boksačkom centru Serika Sapijeva do 18. pobjede u 25 nastupa u WSB-u Sep je došao lomeći otpor bivšeg američkog vojnika iz runde u rundu. Na kraju je hrvatski poluteškaš pobijedio uvjerljivom bodovnom prednošću kod sve trojice sudaca (50:44, 50:45, 48:47).
– Pravi je užitak boksati pred tisućama domaćih navijača koji vole i razumiju boks. Zadovoljan sam svojim nastupom, mislim da sam bio bolji nego u prvoj ovogodišnjoj borbi u Poljskoj. Ostajemo u Kazahstanu i idemo po treću pobjedu – naglasio je Sep.
Hrgovićev je suparnik u ringu izdržao tek nešto manje od pet minuta. Od prvih sekundi bilo je jasno da se našem superteškašu smiješi 21. WSB pobjeda, jer tamnoputi Amerikanac Glanton slabo je reagirao na udarce. Već sredinom 2. runde, nakon dobro odmjerenog Hrgovićeva aperkata, Glanton je bio u nokdaunu, a desetak sekundi kasnije sudac u ringu prekinuo je borbu procijenivši da se Amerikanac više ne može nositi s Filipom.
– Malo sam bio usporen zbog vremenske razlike i velike hladnoće u Karagandi. Sinoć je ovdje bilo -23. Međutim, unatoč tome nokautirao sam suparnika. Zapravo, sudac ga je spasio od težeg poraza. Na dobrom smo putu. Hvala publici na fantastičnoj podršci – rekao je Hrgović.

Ovdje možete pogledati meč Hrvoje Sep – Steve Nelson

Filip Hrgović – Brandon Glanton