WSB: Hrgović i Sep slavili nad Argentincima

sepDvojica hrvatskih reprezentativaca Filip Hrgović i Hrvoje Sep od subote su još korak bliže Olimpijskim igrama 2016. Obojica su pobjednički okončali svoje mečeve Svjetske boksačke serije (WSB) protiv argentinskih suparnika. Hrgović je ponovno slavio tehničkim nokautom u 2. rundi, dok je Sep pobijedio jednoglasnom odlukom bodovnih sudaca.

Njihovi Astana Arlansi svladali su Argentina Condorse 5:0 u nekadašnjoj kazahstanskoj prijestolnici Almatiju, te su nakon šest kola i dalje vodeća i jedina neporažena ekipa skupine B.
– Iako ih nismo podcijenili, Argentinci su se pokazali jačim suparnicima nego smo očekivali. Filip i Hrvoje ponovno su bili najuvjerljiviji u kazahstanskoj momčadi, što nije zanemarivo s obzirom da je za Arlanse boksao i svjetski prvak Danijar Jeleusinov. Sep je bio sjajan s obzirom na njegovo zdravstveno stanje, a Hrgović je završio borbu poput pravog boksačkog rutinera – rekao je trener Leonard Pijetraj.
Sepov se suparnik Oliver Josue poslužio i ilegalnim potezima u njihovu poluteškaškom dvoboju. Grlio je i držao agresivnog hrvatskog šampiona i već u drugoj rundi zaradio javnu opomenu i bod minusa. Sepova je prednost do kraja meča samo rasla, a njegova pobjeda (49:44, 50:43, 49:44) ponovno je bila presudna i za ukupni uspjeh Arlansa u Sportskoj palači Baluana Šolaka.
– Zbog gripe cijeli tjedan nisam trenirao. Morao sam se liječiti da bih uopće mogao ući u ring. Nije mi bilo lako i siguran sam da mogu boksati i bolje. Zahvalan sam kazahstanskim navijačima na podršci i ponosan što branim boje Astane. Učinit ću sve da budemo prvaci WSB-a i da izborim olimpijsku vizu – rekao je Hrvoje Sep nakon 19. pobjede u WSB-u.
Baš kao i prije dva tjedna protiv Amerikanca Glantona u Karagandi, 22-godišnji Hrgović svoga je superteškaškog kolegu Carlosa Ortegu pobijedio tehničkim nokautom u drugoj rundi. Nakon pet minuta borbe argentinski se debitant drugi put našao u nokdaunu i sudac je procijenio da nastavak dvoboja nema smisla.
– Atmosfera u dvorani bila je nevjerojatna! Navijačima se možda činilo da smo protiv Argentinaca slavili bez muke, ali vjerujte u WSB-u nema laganih pobjeda. Drago mi je da sam efektno zaključio boksačku večer u Almatiju – kaže Hrgović (22 pobjede u 26 nastupa u WSB-u).
Uspiju li Filip i Hrvoje do kraja travnja zadržati pozicije koje su na pojedinačnim WSB ljestvicama imali ove subote popodne, odnosno prvo i drugo mjesto, izborit će plasman na olimpijski turnir u Rio de Janeiro.
Sljedeći nastup dvojca BK Leonardo, koji u petoj sezoni WSB-a bilježi po tri pobjede, možemo očekivati 7. ožujka u Caracasu protiv Venezuela Caciquesa.