WSB: Filipi osigurao pobjedu British Lionhartsima

bepo1Sjajnu predstavu odradio je Josip Bepo Filipi u polufinalu Svjetske boksačke lige za svoj engleski tim British Lionharts. U prvom dijelu nakon izjednačenog rezultata 2:2, u posljednjoj je borbi Bepo je uvjerljivo sa 50:44; 49:46 i 49:46 pobijedio Kazahstanca Yerkina Mukametzhana za konačnih 3;2.

Britanci su Filipija ponovno izvukli kao asa iz rukava. Iako mu nisu u uvodnom dijelu dali šansu, pokazalo se da u završnici lige hrvatski reprezentativac teške kategorije, odlično odrađuje posao. Spomenimo da su jučer sve tri britanske pobjede bile jednoglasne dok su Kazahstanci u dvije slavili podijeljenim odlukama. Razrješenje polufinala je večeras u Londonu, kada boksaju preostalih pet parova. Interesantno je kako su Josipa Bepa Filipija pokušali i “bezicirati” za finale, ali je isto odbijeno zbog priprema za predstojeće Svjetske kvalifikacije u Bakuu gdje će Filipi pokušati izboriti vizu za Olimpijske igre.