Vujaklija prva u ring na SP u Kini

Anamarija Vujaklija u kategoriji do 57 kilograma prva će u ring na svjetskom prvenstvu u boksu za Žene, koje se od 10-20. svibnja održava u Kini. Hrvatska reprezentativka boksat će protiv Vijetnamke Vuong Thi, a ukoliko prođe nju borit će se s pobjednicom u meču Njemice i Francuskinje. U Subotu u ring će Matea Tabak

Anamarija Vujaklija u kategoriji do 57 kilograma prva će u ring na svjetskom prvenstvu u boksu za Žene, koje se od 10-20. svibnja održava u Kini.

Hrvatska reprezentativka boksat će protiv Vijetnamke Vuong Thi, a ukoliko prođe nju borit će se s pobjednicom u meču Njemice i Francuskinje.
U Subotu u ring će Matea Tabak (60 kg) i Nives Radić (75kg). Tabak će u poluvelteru boksati sa Hsueh Chun-Chiu iz Kineskog Taipeja TPE, a ako prođe ide na pobjednicu između Rumunjke i Mongolke. Radić u poluteškoj boksa s Francuskinjom Guerrier Erikom, a ako pobjedi čeka ju Kineskinja, nositeljica kategorije.
U nedjelju će u ring i naša velterašica Romana Lasan, sa Turkinjom Basar Gamze. Ukoliko Romana prijeđe ovu stepenicu u narednom meču je očekuje Mongolka, nositeljica kategorije.
Za sada najbliže medalji je Danijela Vernić u superteškoj kategoriji. Brončana Europljanka do polufinala ima samo jednu prepreku, Kineskinju Li Yunfei. Ukoliko je pobijedi u polufinalu ju čeka pobjednica iz meča Ruskinje i Mađarke.
Iako je prijavljeno ukupno 343 boksačice iz 77 zemalja (VIDI LINK), AIBA je upitnim odlukama u ždrijeb na prvenstvo prihvatila njih samo 305, a u kvoti neprimljenih u Kini se nažalost našla i naša Barbara Vlahov. Savez je zatražio i službeno očitovanje o ovoj stvari od AIBA-e.