VOJVOĐANSKA ZLATNA RUKAVICA Hrvati se iz Subotice vratili s tri brončane medalje: Denis Čerepinko, Tin Landrpet i Frano Knezović

VOJVOĐANSKA ZLATNA RUKAVICA Hrvati se iz Subotice vratili s tri brončane medalje: Denis Čerepinko, Tin Landrpet i Frano Knezović

S tradicionalne Vojvođanske zlatne rukavice iz Subotice (1. do 5. rujna 2021.) hrvatska selekcija sastavljena od sedam mlađih seniora vratila se s tri brončane medalje.

Sedmoricu naših mladih boksača u Subotici vodili su treneri Mario Preskar i Nenad Mitrović.

U konkurenciji 130 mladih boksačica i boksača iz 15 zemalja, bronce za Hrvatsku pripale su Denisu Čerepinku (Thor Bartolovec) u kategoriji do 86 kg, Tinu Landrpetu (Gladijator Zagreb) u teškoj kategoriji do 92 kg i Franu Knezoviću (Predator Makarska) u superteškoj kategoriji +92 kg.

Sva trojica izgubili su polufinalne dvoboje protiv vrlo kvalitetnih suparnika (Čerepinko i Landrpet od Ukrajinaca), a Knezović je evidentno zakinut u sudačkom preglasavanju 2:3 protiv predstavnika Rumunjske.

Diskutabilna podijeljena odluka sudaca ostaje i u četvrtfinalu do 71 kg u kojem je zaustavljen naš mladi prvak Petar Krešimir Knežević (Sv. Donat Zadar).

U četvrtfinalima Zlatne rukavice nastupili su još Leonardo Sabolec (David Koprivnica) u kategoriji do 60 kg, Deni Alagić (Metalac Zagreb) u kategoriji do 63,5 kg i Andrija Lončar (David Koprivnica) u kategoriji +92 kg, a treneri mogu biti u potpunosti zadovoljni kako se Deni Alagić suprotstavio i držao protiv favoriziranog Ukrajinca koji su dominirali na jakom međunarodnom turniru u Subotici.

Za naše neiskusne mlade snage ugledna Vojvođanska zlatna rukavica svakako će biti dragocjeno iskustvo u nastavku karijere.

Trener Nenad Mitrović, Petar Krešimir Knežević, Frano Knezović i predsjednik HBS-a Bono Bošnjak

 

 

 

 

 

Najnovije vijesti

Pretraživanje