Visoka delegacija HBS-a u Dubaiju na sastanku s predsjednikom AIBA-e Umarom Kremlevom i čelnicima sporta u Zaljevu

Delegacija Hrvatskog boksačkog saveza u najjačem sastavu: predsjednik HBS-a Bono Bošnjak, dopredsjednik HBS-a general u miru Mladen Mikolčević, posebni savjetnik Jurica Runtić koji je i ambasador Hrvatskog olimpijskog odbora za UAE, te glavni tajnik Marko Marović u svojstvu zamjenika delegata AIBA-e za Azijsko boksačko prvenstvo i instruktor za tehnička polaganja za suce i službene osobe, boravi u Dubaiju na poziv predsjednika Azijske boksačke federacije i Boksačkog saveza UAE, Anasa Al Otaibe.

Predstavnici HBS-a bili su na svečanom otvaranju Azijskog boksačkog prvenstva u Dubaiju koje je okupilo najbolje boksače iz 25 azijskih zemalja.

Predsjednik Bošnjak i dopredsjednik Mikolčević sastali su se i s predsjednikom Svjetske boksačke federacije AIBA-e Umarom Kremlevom i tom prilikom ga upoznali s programom obilježavanja 100 godina hrvatskog boksa i stogodišnjicom osnutka HBS-a ove jeseni.

Predsjednik Kremlev izrazio je punu podršku proslavi velike obljetnice hrvatskog boksa i posebno iskazao zadovoljstvo radom Hrvatskog boksačkog saveza u otežanim uvjetima pandemije, jer HBS unatoč velikim ograničenjima praktički nije otkazao nijedno natjeanje, nego je svim boksačima i boksačicama omogućio održavanje sportske forme na natjecanjima organiziranima uz strogo poštivanje svih protokola zaštite od covida.

Vodstvo HBS-a sastalo se i s predsjednikom Katarskog boksačkog saveza Yousufom Ali Al-Kazimom o unaprijeđenju odnosa i suradnje između dviju saveza na obostranu dobrobit.

Poseban sastanak imali su i s Mohammedom Abdullom iz Olimpijskog odbora UAE, Dubai Sport Channela i Dubai TV-a, visoko pozicioniranim čelnikom u Emiratima koji je vrlo sklon i veliki je poštovatelj hrvatskog sporta i zalaže se za proširenje i maksimalnu suradnju s Hrvatskim olimpijskim odborom i svim hrvatskim sportašima.

Sastanak sa Yousuf Ali Al-Kazimom, predsjednikom Katarskog boksačkog saveza i suradnicima

General Mikolčević, predsjednik Bošnjak i predsjednik Svjetske boksačke federacije AIBA-e Umar Kremlev

Predsjednik i dopredsjednik s Mohammed Abdullom iz Olimpijskog odbora UAE, Dubai Sport Channela i Dubai TV-a

Na svečanom otvaranju Azijskog boksačkog prvenstva u Dubaiju (dolje je video s otvaranja u Le Meridien Hotelu u Dubaiju)