VIŠESTRUKI DRŽAVNI PRVAK I OSVAJAČ BROJNIH EUROPSKIH I SVJETSKIH MEDALJA OKREĆE SE PROFI-BOKSU Toni Filipi u profesionalnom debiju borit će se protiv iskusnog Sarajlije Ibrahima Odobašića u Velikoj Gorici u subotu, 17. XII. 2022.

VIŠESTRUKI DRŽAVNI PRVAK I OSVAJAČ BROJNIH EUROPSKIH I SVJETSKIH MEDALJA OKREĆE SE PROFI-BOKSU Toni Filipi u profesionalnom debiju borit će se protiv iskusnog Sarajlije Ibrahima Odobašića u Velikoj Gorici u subotu, 17. XII. 2022.

Zadranin Toni Filipi (26), teškaš i član BK Gladijator, jedan od najtrofejnijih hrvatskih boksača posljednjeg desetljeća, odlučio je krenuti u profesionalne vode.

Prošle godine imao je posljednje nastupe u olimpijskom boksu, nastupio je još na Svjetskom prvenstvu u Beogradu i ove 2022. godine nije imao službenih mečeva, a sada će se okušati u profesionalnom boksu.

Novu karijeru počinje u profesionalnom ringu na boksačkoj priredbi u Velikoj Gorici u subotu, 17. prosinca 2022. godine. Debitantski nastup imat će na boksačkoj priredbi u Velikoj Gorici gdje će glavni meč odraditi domaći boksač Ivica Bačurin i Damir Gulamić.

Toni Filipi u profi-debiju borit će se protiv Ibrahima Odobašića (27) iz Sarajeva (BiH), borca koji iza sebe ima tri pobjede i jedan neodlučeni meč u 21 profesionalnih mečeva. Ove godine boksao je pet mečeva regionalne razine i izgubio četiri uz jedan neodlučenih ishod.

Zadarski teškaš kreće protiv Odobašića u subotu 17. prosinca 2022. po svoju prvu profesionalnu pobjedu. Toni Filipi nastupao je uspješno (sve pobjede za Hrvatske vitezove) u Svjetskoj boksačkoj ligi i u Regionalnoj ligi, a osvojio je bogatu kolekciju medalja od mladih dobnih skupina do seniora: srebro na Svjetskom juniorskom prvenstvu 2014. u Sofiji, srebro na Europskom juniorskom prvenstvu u Zagrebu 2014., a srebrne medalje osvajao je i na Olimpijskim igrama mladih u Nanjingu, na EP-u za mlađe seniore (do 22 godine) srebro i broncu, na Mediteranskim igrama te Prvenstvu Europske unije 2018.

Osvojio je i brončanu medalju na Europskom seniorskom prvenstvu 2019. (Europskim igrama u Minsku), a višestruki je seniorski prvak države, te pobjednik Grand Prixa Zagreb i jakih međunarodnih turnira.

Na profesionalnom debiju u Velikoj Gorici Tonija Filipija vodit će trener u BK Gladijator Tomo Kadić.

– Došao je trenutak da se Toni okuša u profesionalnim vodama. Gladijator Team je oduvijek bio podrška našem Toniju, a jednako tako i sada kada krećemo ovim putem. Vjerujem da je ovo nova motivacija za Tonija koji je svoju kvalitetu pokazao u amaterskoj karijeri, sada je trenutak za profesionalni boks, rekao je trener Tomo Kadić.

Najnovije vijesti

Pretraživanje