(VIDEO) Veočić i Uremović brončani na Svjetskom kupu

(VIDEO) Veočić i Uremović brončani na Svjetskom kupu

U polufinalima Svjetskog boksačkog kupa u Kolnu nastupila su dvojica hrvatskih boksača.

Nakon pobjede u četvrtfinalu protiv Nijemca Serhata Parlaka, Gabrijel Veočić izgubio je u polufinalu srednje kategorije podijeljenom odlukom sudaca (4:1) od Maxa Van Der Pasa. 

Gabrijel je solidno boksao ako u jednom klinču u prvoj rundi jako je pogodio suparnika ispod pojasa, nakon čega je dobio prvu javnu opomenu. Solidnim tempom nastavio je u drugoj, ali je zbog držanja Nizozemca dobio drugu javnu opomenu i ukupno minus dva boda. Usprkos činjenici da je, ako se maknu javne, vodio po 3:2 u svakoj rundi, na koncu je Gabrijel bodovnom  27:28, 28:27, 28:27, 29:26, 29:26.

Matej Uremović zaustavljen je u polufinalu kategorije do 81 kilograma.

Hrvatski poluteškaš djelovao je odsutno u susretu i nije pokazao želju za pobjedom. To je iskoristio u potpunosti Nijemac Ibragim Bazuev, kojem su suci dali jednoglasnu pobjedu (30:27, 30:27, 30:27, 30:26, 30:26).

Dodajmo i da će se u finalu superteške kategorije boriti Nelvie Tiafack, koji je u četvrtfinalu pobijedio Marka Miluna, i Indijac Satish Kumar.

Tiafack je brončani s posljednjeg europskog prvenstva, kao i Milun, i u polufinalu u Kolnu je pobijedio srebrnog s istog prvenstva Europe Francuza Mourada Alieva odlukom sudaca 4:1.

https://www.fight24.tv/videos/cologne-boxing-worldcup/uremovic-vs-bazuev-8404

https://www.fight24.tv/videos/cologne-boxing-worldcup/van-der-pas-vs-veocic-8393