Veočić sutra u lovu na zlato

Nakon Diega Mamića u 60 kg, u finale 37. Zlatne rukavice Vojvodine za Mlađe seniore plasirao se i Gabrijel Veočić. Gabi je potpunom dominacijom nad Poljakom Igorom Bileckijem zasluženo slavio jednoglasnom odlukom sudaca.

Hrvatski srednjaš inače juniorski viceprvak Europe, u finalu ide na iskusnog Bugara Nikolaya Zafirova, koji je slavio sa Mađarom Mesterom u polufinalu. Veočić je s Bugarom već boksao i tada je u Bugarskoj pobijedio na bodove.

Petar Leskur u poluteškoj, imao je za protivnika jakog Rusa Ramazana Dadaeva, inače Europskog prvaka. Leskur je pružio odličan meč, te je u nekoliko trenutaka Rusa natjerao na uzmak. ti odlični bljeskovi sa jakim aperkatima u tijelo, ipak nisu bili dovoljni za pobjedu. Dadaev je slavio sa 4:1.

Podsjedimo da je u Vojvodini 190 boksača i boksačica iz 21 zemlje sa tri kontinenta. Naša reprezentacija sutra ima čak dva finala, te dvije bronce Petra Leskura i Nikoline Ćaćić. Ali, uz pobjedu Karla Sabljića (69 kg), te odlične mečeve Patrika Licula, Ivone Brnić i Mateje Lilić, možemo biti zadovoljni sa stanjem reprezentacije uoči Europskog prvenstva za mlađe seniore, koje nas očekuje u rujnu.