Veočić jedini slavio u porazu Hrvatske u Poljskoj

Veočić jedini slavio u porazu Hrvatske u Poljskoj
V. Tolić/HBSArhivska fotografija

Hrvatska boksačka reprezentacija gostovala je u Lublinu na dvoboju s Poljskom.

Domaćini su bili uvjerljivi i slavili su rezultatom 16:2, odnosno 8:1 u pobjedama.

Treba istaknuti da su Hrvatsku predstavljali vrlo mladi boksači, od kojih su većina još tinejdžeri ili u ranim dvadesetim godinama. S druge strane stajali su višestruki prvaci Poljske, a boksačice Aneta Rygielska i Elzbieta Wojcik osvajale su medalje na prvenstvima Europe.

Jedinu pobjedu za hrvatsku reprezentaciju ostvario je srednjaš Gabrijel Veočić.
Još svjež nakon najveće pobjede karijere proitv svjetskog prvaka Gleba Bakshija na Grand Prixu Zagreb, 19-godišnji Brođanin pružio je uvjerljivu izvedbu i jednoglasnom sudačkom odlukom pobijedio dvostrukog prvaka Poljske Bartosza Golebiewskog. Veočić je vrlo vješto mijenjao gardove i koristio aperkat tijekom cijelog meča.

Dojam je da je pobjedu trebao ostvariti i Petar Cetinić.
Hrvatski velteraš izgubio je podijeljenom odlukom sudaca od Karola Lapawe iako je zadnjim desnim direktom u drugoj rundi rušio Poljaka i ostavio bolji dojam od protivnika.

Petar Leskur unatoč porazu od Mateusza Goinskog u meču kategorije do 81 kilograma ostavio je vrlo dobar dojam. Splitski boksač našao se u nokdaunu nakon devedeset sekundi borbe. Uspio je odgovoriti na nalete protivnika i u završnici meča s dva desna krošea rušiti Poljaka.

Teškaš Zvonimir Rebolj izgubio je podijeljenom odlukom sudaca od Tomasza Niedzwieckog, dok je Diego Mamić poražen jednoglasnom odlukom od Damiana Durkacza, kao i Filip Kolar od Lukasza Zygule i Jasmin Pašagić od Daniela Adamieca.
Isidora Đebnar u borbi u kategoriji do 60 kilograma izgubila je jednoglasnom odlukom od Anete Rygielske, a Ivona Brnić od Elzbiete Wojcik u kategoriji do 75 kilograma.

 

Poljska – Hrvatska 16:2 (8-1)

-63 kg: Damian Durkacz – Diego Mamić 3:0
-69 kg: Michal Jarlinski – Petar Cetinić 2:1
-69 kg: Lukasz Zygula – Filip Kolar 3:0
-75 kg: Gabrijel Veočić – Bartosz Golebiewski 3:0
-75 kg: Daniel Adamiec – Jasmin Pašagić 3:0
-81 kg: Mateusz Goinski – Petar Leskur 3:0
-91kg: Tomasz Niedzwiecki – Zvonimir Rebolj 2:1

-60 kg: Aneta Rygielska – Isidora Đebnar 3:0
-75 kg: Elzbieta Wojcik – Ivona Brnić 3:0

Najnovije vijesti

Pretraživanje