VELIKO PRIZNANJE ZA HRVATSKI BOKS I SPORT! Bono Bošnjak, predsjednik HBS-a, u Asizu izabran za dopredsjednika Natjecateljske komisije Europske boksačke federacije EUBC-a!

VELIKO PRIZNANJE ZA HRVATSKI BOKS I SPORT! Bono Bošnjak, predsjednik HBS-a, u Asizu izabran za dopredsjednika Natjecateljske komisije Europske boksačke federacije EUBC-a!

Bono Bošnjak, predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza, na sastanku Izvršnog odbora Europske boksačke federacije (Board of Directors EUBC), održanom u talijanskom Asizu, glavnom nacionalnom i europskom boksačkom centru, izabran je za dopredsjednika Natjecateljske komisije Europske boksačke federacije EUBC-a!

Velika je to čast i priznanje, te nova odgovorna i prestižna funkcija u Europskoj boksačkoj federaciji kako za predsjednika Bonu Bošnjaka koji je u proteklom mandatu bio član Izvršnog odbora EUBC-a, tako i novo veliko priznanje za Hrvatski boksački savez i cjelokupni hrvatski boks i sport.

Za vrijeme okupljanja Izvršnog odbora EUBC-a u Asizu Jurica Runtić, predsjednik Nadzornog odbora HBS-a, posebno se sastao i dogovarao suradnju s najvišim čelnicima europskog boksa: novim predsjednikom EUBC-a dr. Ioannisom Filippatosom (Grčka), bivšim i sada počasnim predsjednikom EUBC-a Francom Falcinellijem, te počasnim predsjednikom Talijanskog boksačkog saveza i predsjednikom Sudačke komisije EUBC-a Vittorijem Laijem.

Predsjednik Nadzornog odbora HBS-a Jurica Runtić u Asizu se sastao i s proslavljenim talijanskim olimpijcem i osvajačem najvećih svjetskih odličja, direktorom reprezentacije Italije Robertom Cammarelleom i već za ovu jesen dogovoreni su novi reprezentativni susreti najboljih boksača Hrvatske i Italije u Splitu i Rimu, kao i zajednički treninzi dviju reprezentacija.

Legendarni Roberto Cammarelle će na poziv dr. prof. Saše Krstulovića, voditelja katedre borilačkih sportova na Kinezioškom fakultetu u Splitu i člana Izvršnog odbora HBS-a, također ove jeseni održati ogledno predavanje studentima na splitskom KIF-u.

Hrvatski boksački savez lani je u talijanskom Rosetu od Europske boksačke federacije primio nagradu na nacionalni savez s najboljim projektima za razvoj boksa, a velika čast ukazana je HBS-u i ovogodišnjim domaćinstvom Europskog prvenstva za seniore i seniorke do 22 godine koje se održalo u Poreču, a na kojem je ostvaren i najveći uspjeh hrvatskog boksa u povijesti na jednom velikom natjecanju s tri osvojene medalje: Gabrijel Veočić (zlato), Nikolina Ćaćić (srebro) i Noa Ježek (bronca).

Uz Bonu Bošnjaka kao dopredsjednika Natjecateljske komisije EUBC-a, najvažnijeg i najodgovornijeg tijela EUBC-a koje odlučuje o delegiranjima i domaćinstvima svih europskih prvenstava i važnijih turnira, u Natjecateljsku komisiju izabrani su: predsjednik Maxim Certicovtev (Moldavija), Donatas Macianskas (Litva), Islam Khalidov (Rusija), Bakur Gogotchuri (Gruzija), Roman Slagovski (Poljska), Samvel Gasparyan (Armenija) i Fabrizio Baldantoni (Italija) i Robert Reher (Slovenija).

U Asizu su izabrane i Sudačka komisija EUBC-a (predsjednik Vittorio Lai, Italija) i Medicinsko-antidopinška komisija (predsjednica Leyla Nasirova, Azerbejdžan), te Etičko povjerenstvo (Nicola Noth, Švicarska).

Na sastanku Izvršnog odbora EUBC-a u Asizu odobreno je da McLarenova komisija Međunarodnog olimpijskog odbora, uz punu suradnju EUBC-a, provede sveobuhvatnu istragu nedavno održanog Europskog prvenstva za seniore u Erevanu (Armenija).

McLarenova istraga nedavno je radila i na istrazi kongresa i izbornog procesa Svjetske boksačke federacije IBA-e, kada je dosadašnji predsjednik Rus Umar Kremljev bez protukandidata dobio novi mandat, pa će novi, izvanredni kongres IBA-e biti održan u rujnu 2022. godine.

 

Najnovije vijesti

Pretraživanje