VELIKO IZNENAĐENJE 1. DANA NA GRAND PRIXU ZAGREB Neustrašivi Leo Cvetković pobijedio umornog Luku Plantića!

U četvrtak, 2. prosinca 2021. u Zagrebačkom boksačkom centru održani su prvi četvrtfinalni mečevi na 3. međunarodnom turniru Grand Prix Zagreb.

REZULTATI:

do 75 kg: Gabrijel Veočić (Brod) – Noa Ježek (Titan Gym Zagreb) 3:0 WO (bez borbe)

do 75 kg: Leo Cvitanović (BiH) – Patrik Grđan (Omega Boks Varaždin) 3:0

do 80 kg: Luka Plantić (Salona) – Leo Cvetković (Omega Zagreb) 1:2

do 80 kg: Petar Maričić (Crna Gora) – Florin Serban (Rumunjska) 3:0

Najveće iznenađenje prvog dana borbi na Grand Prixu Zagreb priredio je borbeni, poletni Leo Cvetković iz Omege Zagreb koji je podijeljenom odlukom pobijedio reprezentativca i olimpijca Luku Plantića!

Plantić je od prve sekunde krenuo dobro poznatim razornim stilom prema naprijed. Nametnuo je ritam, a Cvetković je prihvatio bespoštednu i potpuno otvorenu, izjednačenu borbu. Prva runda jednoglasno je pripala Plantiću, no u drugoj je odlično pripremljeni Cvetković preuzeo inicijativu, natjerao Plantića na povlačenje i drugu rundu riješio jednoglasno u svoju korist. U trećoj rundi Cvetković nije popuštao u tempu, zadržao je inicijativu i neumorno kažnjavao svako opuštanje sve umornijeg Plantića. Suci su mu dodijeli treću rundu sa 2:1 i ukupnu pobjedu, sigurno jednu od najvećih u karijeri!

Luka Plantić ostao je bez snage, a posljednjih dana nije mogao ni trenirati zbog problema s temperaturom i prehladom i bilo je vrlo upitno da li će uopće moći nastupiti u Zagrebu. Hrabro se upustio u borbu i baš u prvom meču opet nesretno naletio na neustrašivog i neumornog Cvetkovića!

U drugom četvrtfinalu poluteške kategorije crnogorski reprezentativac Petar Maričić jednoglasnom je odlukom pobijedio Rumunja Florina Serbana.

U srednjoj kategoriji do 75 kg reprezentativac Gabrijel Veočić, četvrtfinalist Svjetskog prvenstva, bez borbe s dobro poznatim suparnikom iz domaćeg ringa Noaom Ježekom plasirao se u polufinale.

U drugom četvrtfinalu, reprezentativac Bosne i Hercegovine, sudionik Svjetskog prvenstva u Beogradu, Leo Cvitanović sigurno je pobijedio našeg Patrika Grđana. Za mladog je Varaždinca uspjeh što je uspio izdržati sve tri runde do završnog udarca gonga – uz brojanje u drugoj rundi, te dvaput u trećoj.

Grand Prix Zagreb nastavlja se mečevima u petak, 3. prosinca od 14 sati u Zagrebačkom boksačkom centru.

Za pobjednike Grand Prixa Zagreb namijenjene su stimulativne novčane nagrade od 1000 eura, srebrni će osvojiti 500 eura, a osvajači brončanih medalja po 250 eura.