VELIKI USPJEH MLADE BOKSAČICE IZ MÜNCHENA I ČLANICE BK ‘PETAR ZRINSKI’ Mariela Šteko osvojila veliki međunarodni turnir u švedskom Borasu!

VELIKI USPJEH MLADE BOKSAČICE IZ MÜNCHENA I ČLANICE BK ‘PETAR ZRINSKI’ Mariela Šteko osvojila veliki međunarodni turnir u švedskom Borasu!

Mariela Šteko (16), mlada boksačica iz Münchena koja se od ove godine natječe za Hrvatsku i članica je BK Petar Zrinski, osvojila je prvo mjesto na tradicionalnom Golden Girl Championshipu u švedskom Borasu. Na velikom međunarodnom turniru za mlađe dobne kategorije boksačica nastupilo je 30 zemalja s tri kontinenta.

Mariela Šteko u polufinalu juniorki pobijedila je Irkinju Shaunu Keaveney, a u neizvjesnom i kvalitetnom finalu predstavnicu Ukrajine Viktoriju Slusarenko. Mariela je na kraju slavila s uvjerljivom odlukom 5:0.

Mariela je kćer bivšeg prvaka, boksača i majstora borilačkih vještina Mladena Šteke koji s bratom Pavlicom vodi uspješnu Akademiju borilačkih vještina u Münchenu.

Mladenove kćeri Mariela i Valerija nastavljaju uspješnu borilačku tradiciju obitelji Šteko, obje su prvakinje Hrvatske i Njemačke u juniorskoj i kadetskoj kategoriji, obje su na prvenstvu Njemačke proglašene i najboljim boksačicama u svom uzrastu, a na međunarodnoj sceni odlučile su braniti boje Hrvatske. Kao članice BK Petar Zrinski nastupale su i u Hrvatskoj boksačkoj ligi mladih. Obje su u svojim kategorijama bile već i svjetske prvakinje u kickboksu.

Sve čestitke Marieli na novom uspjehu i cijeloj obitelji Šteko koja potiče iz okolice Tomislavgrada,  duvanjskog kraja u Bosni i Hercegovini.

Najnovije vijesti

Pretraživanje