VELIKI MEĐUNARODNI TURNIR BOKSAČICA U POLJSKOJ Sara Kos odlukom sudaca ispala od iskusne Ruskinje koja nastupa za Srbiju

VELIKI MEĐUNARODNI TURNIR BOKSAČICA U POLJSKOJ Sara Kos odlukom sudaca ispala od iskusne Ruskinje koja nastupa za Srbiju

Sara Kos (26) završila je nastup na velikom međunarodnom turniru boksačica u poljskim Gliwicama – Silesian Women’s Open Tournamentu.

Sara je u kategoriji do 63 kg u prvom kolu svladala Francuskinju Fatiu Benmessahel s uvjerljivih 5:0, a za proboj u polufinale morala se boriti protiv iskusne ruske boksačice i reprezentativke poznate s brojnih međunarodnih natjecanja Natalije Shadrine koja od ove godine nastupa za Srbiju. U žestokom i potpuno izjednačenom meču koji je mogao otići i na Sarinu stranu, suci su diskutabilnim bodovanjem u polufinale plasirali Ruskinju.

Sara je bila ogorčena takvom odlukom, smatrala je da su joj pripale barem dvije runde, a primila je od protivnice i puno nečistih udaraca koji nisu bilo adekvatno sankcionirani. To je ocjena i neutralnih boksačkih stručnjaka, a Sara je uložila je veliki napor da uopće nastupi u Gliwicama, jer s njom nije mogao putovati trener i suprug Kristijan Kos. Sama se uputila u Poljsku i na licu mjesta uspjela se dogovoriti da joj u kutu bude jedan mađarski trener.

Nastup u Gliwicama potvrdio je da jako napreduje u formi, pa su joj i domaćini Poljaci i treneri mađarske reprezentacije ponudili dolazak na zajedničke pripreme. Sljedeću provjeru imat će na državnom prvenstvu u Zagrebu od 23. rujna. Sara Kos je nakon odličnih uspjeha i trijumfa na Beogradskom pobjedniku i Balkanskom prvenstvu kao glavni cilj zacrtala nastup na Svjetskom prvenstvu za koje još nije određen termin koncem 2021. godine ili početkom sljedeće godine.

Na velikom ženskom turniru u Gliwicama nastupaju boksačice u kategorijama juniorki, mlađih seniorki i seniorki iz Rusije, Francuske, Njemačke, Mađarske, Švicarske, Španjolske, Češke, Slovačke, Švedske, Norveške, Srbije, te domaćina Poljske, a Hrvatsku je predstavljala naša prvakinja Sara Kos.

Najnovije vijesti

Pretraživanje