Varaždin ugostio juniore

Izbornik Hrvatske junorske boksačke reprezentacije Dražen Kuhar u Varađinu je gledao izborne sparinge koji su trebali odlučiti hoće li u reprezentativni dres i put Europskog prvenstva u Rusiju 8. listopada državni prvaci, doprvaci ili izazivači koji smatraju da su bolji.

Jedinu dilemu imao je izbornik u kategoriji do 63 kg, gdje su trojica boksača odmjerila snage. Nakon njihovog sparinga Kuhar je odredio da još jednom ukrste rukavice Donat Perajić i Petar Knežević.

Što se potencijalnih sudionika EP tiče sukladno odluci Izbornika to su po kategorijama: :

50 kg – Deni Alagić BK Arena Zagreb, 52 kg Josip Batarelo BK Marijan Split, 54 kg Antonijo Stojanović BK Radnički Slavonski Brod, 57 kg Antun Lovaković BK Radnički Slavonski Brod,

60 kg Alen Ahmetović BK Leonardo Zagreb, 63 kg Donat Perajić BK Zlatna rukavica Zadar ili Petar Krešimir Knežević BK Rebel, Zadar, 66 kg Matej Hlača BK Nokaut, 70 kg Petar Kuhar BK David Koprivnica, 75 kg Antonijo Grabić BK Leonardo Zagreb, 80 kg Borna Lončarić BK David Koprivnica i u +80 kg Duje Ivas BK Nokaut Zagreb.

“Mogu slobodno kazati da put Rusije ide jedna talentirana generacija od koje se uz malo sreće i poštenja sudaca mogu očekivati dobre borbe i put prema medaljama. ” Nakon svega rekao je izbornik Kuhar. Nakon izbornog sparinga reprezentativci se vraćaju u klubove gdje će se nastaviti pripremati za još jedno zajedničko okupljanje. Pored toga, u planu je i odlazak na jedan jaki turnir u Italiju. Mjesec dana brzo će proći. Nakon njih juniori će na ring gdje će se u sudaru s europskom konkurencijom vidjeti gdje su trenutno po kvaliteti ali i snazi udarca.