VALERIA ŠTEKO PRVA OSIGURALA BORBU ZA MEDALJU NA EUROPSKOM KADETSKOM PRVENSTVU U MARIBORU Brončana Valeria preko predstavnice Azerbajdžana suvereno krenula po novo europsko odličje

VALERIA ŠTEKO PRVA OSIGURALA BORBU ZA MEDALJU NA EUROPSKOM KADETSKOM PRVENSTVU U MARIBORU Brončana Valeria preko predstavnice Azerbajdžana suvereno krenula po novo europsko odličje

VALERIA ŠTEKO IZBORILA JE PRVU POBJEDU ZA HRVATSKU NA EUROPSKOM KADETSKOM PRVENSTVU U MARIBORU!

Valeria Šteko u kategoriji do 57 kg pobijedila je u 1/8 finala predstavnicu Azerbajdžana Samu Huseynovu uvjerljivom jednoglasnom odlukom sudaca 5:0 i izborila prvu pobjedu za hrvatsku reprezentaciju na kadetskom EP-u u Mariboru (15.-26. VIII. 2023.)!

Osvajačica bronce na lanjskom Europskom kadetskom prvenstvu u Turskoj, mlađa sestra dvostruke europske prvakinje Mariele Šteko, dominirala je od prvog zvuka gonga, energično i precizno pogađala suparnicu iz Azerbajdžana i nakon dvije runde sjajnom izvedbom osigurala čistu pobjedu.

Otac Mladen i kćer Šteko predano su se i maksimalno pripremali za EP, sparingirali protiv kvalitetnih starijih boksačica i Valeria nijednog trenutka nije krila da ide u juriš po zlato i naslov prvakinje nakon lanjske bronce u Erzurumu!

Valeria se dominantno plasirala u četvrtfinale u borbu za medalju i borit će se u utorak, 22. kolovoza protiv Poljakinje Wiktorije Kustosz za svoju drugu europsku kadetsku medalju!

Poljska boksačica prekidom u 2. rundi svladala je reprezentativku Engleske!

SRETNO VALERIJI I MLADENU ŠTEKI U POHODU NA NOVO ODLIČJE I NAJVIŠI TRON MEĐU NAJBOLJIM EUROPSKIM KADETKINJAMA U MARIBORU!

Karlo Knežević (Sv. Krševan Zadar), naš predstavnik u kategoriji do 42 kg, izgubio je prvi meč na kadetskom EP-u u Mariboru u 1/16 finala od predstavnika Crne Gore Strahinje Mrdaka jednoglasnom odlukom sudaca 5:0 u sve tri runde.

Uz Karla Kneževića prvu borbu na Europskom prvenstvu jučer nije prošao ni Mihael Bulatović do 44 kg protiv favorita iz Armenije. Srčani Bulatović (Radnički Slavonski Brod) u kategoriji do 44 kg tri se runde nosio s favoritom, agresivnim i iskusnijim što se tiče broja mečeva, Armencem Gorom Chapanyanom i izgubio također jednoglasnom odlukom sudaca.

Hrvatska reprezentacija na Europskom kadetskom prvenstvu u Mariboru nastupa ukupno s 10 najboljih kadeta i 5 kadetkinja pod vodstvom izbornika Gorana Ivezića i Roberta Herića, te trenera Nikole Marketina i Mladena Šteke.

Najnovije vijesti

Pretraživanje