Vaga prošla u redu sve spremno za sutrašnji spektakl

Ponosni i odlučni djelovali su Hrvatski vitezovi na medijskom vaganju sa talijanskim gromovima. U Firenci su tako naši boksači saznali svoje suparnike u sutrašnjem susretu WSB lige. Premijerni nastup u europskoj skupini kreće sutra u 18 sati, dok će gledatelji u Hrvatskoj susret mogu pratiti na HTV2 od 22.30 sati.

Prvi će na ring izaći u kategoriji 49 kg, hrvatsko pojačanje Bjelorus Euheni Karmilchik sa Talijanom Federico Emiliano Serra. Filipa Poturovića u njegovom WSB debiju čeka Francesco Grandelli. inače profesionalni boksač. U pluvelteru hrvatski profesionalac Ivan Njegač pak boksa sa Paolo di Lernia, koji ima negativan WSB skor. Srbin Aleksa Marković u srednjoj za Croatian Knights suprotstavit će se iskusnom karabinjeru Vincenzu Lizziju zvanom Irac. Toni Filipi u teškoj imat će priliku “osvetiti” brata u borbi sa talijanskim kapetanom Clemente Russom. Olimpijac Russo, lani je sa 3:0 slavio protiv Bepa, a u ranije je 2013. na europskom prvenstvu u borbi za medalju savladao i drugog Hrvata Marka Čalića. Nadajmo se trećoj sreći.

Spomenimo da je hrvatski tim dobio puno pohvala za disciplinu i izgled te je moramo naglasiti, dobio i “prvu rundu” na vagi i konferenciji za medije.

Sami boksači vesele se susretu i bez opterećenja pripremaju se za spektakl u Firenzi. Vjerujemo kako će to biti velik dan za hrvatski boks te da bi mala, ali složna ekipa Hrvatskih vitezova napraviti iznenađenje.

Njegač

Marković