Uspješni Kup nacija

suboticaHrvatska ženska boksačka reprezentacija uspješno je sa 4 odličja okončala četvrto izdanje Kupa Nacija koje se proteklog tjedna boksalo u Subotici. Kao i lani, Predsjednik HBS-a Bono Bošnjak stigao je na polufinala i finala bodriti naše djevojke.

Svoju prvu međunarodnu medalju, osvojila je mlađa seniorka Adriana Vuković (bronca, 54 kg) što je odličan uvod uoči Svjetskog prvenstva koje je u svibnju.
Kod seniorki Jovana Vučićponovila je lanjski uspjeh okitivši se broncom u kategoriji do 69 kg. Medalju istog sjaja, po prvi put a Kupu nacija, osvojile su i Darija Popović (64 kg) i Jelena Cvijić (51 kg). Nažalost u kategoriji + 81 kg u kojoj smo imali odličnu Danijelu Vernić, nije bilo suparnica za osvajačicu europske bronce i lanjskog srebra sa Kupa Nacija. Uz spomenute reprezentativke, nastupila je i Sara Beram, koja je zaustavljena u eliminacijama, dok je prijavljena Anamarija Maršić, zbog zdravstvenihproblema ostala u Hrvatskoj. Uz trenere Hrvoja Balena i Nikolu Švalja u Subotici su još bili i sudac Dragan Čović te Marko Marović kao Supervizor natjecanja.
– Zadovoljan sam uspjehom i drago mi je da sam i ove godine mogao bodriti naše reprezenttivke u borbama za finala. Obzirom da je ovo prvi turnir u godini, dobro smo započeli sezonu. Čestitke cijeloj delegaciji. – izjavio je Bono Bošnjak koji je podijelio čak 8 kompleta medalja, čime su i organizatori pokazali koliki status ima HrvatskiPredsjednik i Hrvatski boks u regiji.