Uspješna priredba u Matuljima

Hrvatska boksačka reprezentacija u Matuljima je nakon lige odradila sjajan prijateljski susret sa talijanskom izbornom vrstom. Naši su se boksači ovog puta pokazali kao gotovo nepobijedivi, a što potvrđuje i završni rezultat od 8:2. Napomenimo da je susret pred 500-tinjak gledatelja organizirao BK Šampion pod palicom Franje Markovića, te da je prihod od ulaznica išao u dobrotvorne svrhe.

Uz sudjelovanje u organizaciji priredbe, Hrvatski boksački savez pridružio se i humanitarnom dijelu, kupivši 100 karata. Svakako treba izdvojiti nastup Mateja Uremovića koji je nakon podjednake prve runde pojačao ritam te serijama udaraca u drugoj i trećoj rundi nadboksao i uvjerljivo pobjedio talijanskog reprezentativca Alessia di Fiorea. U superteškoj kategoriji, u posljednjem meču večeri, Marko Milun je već od prve runde dominirao ringom te je nakon nekoliko serija udaraca primorao talijana na predaju.

Najbolji hrvatski boksač:  Matej Uremović -81kg
Najbolji talijaski boksač:   Amadeo Saluti -64kg
1. 64 KG ANTONIO TKALČIĆ  (CRO)           AMADEO SALUTI (ITA)                0:3
2. 60KG  FILIP POTUROVIĆ (CRO)             FRANCESCO MAIETTA (ITA)        3:0