Uspješan i dug dan u Vojvodini

Hrvatski boksači na 37. međunarodnom boksačkom turniru Zlatna rukavica Vojvodine, imali su naporan dan. U ring je ušlo čak osam hrvatskih predstavnika, mlađih seniora. Dan je završio sa četiri pobjede i isto toliko poraza.

Startalo se s porazom Ivone Brnić (75 kg), koja je odlično parirala jakoj Kazahstanki Milani Rudenko. Ivona je snažno jurnula i vodila nakon prve runde. U nastavku je Rudenko počela više raditi i u nastavku tijesno odnijela pobjedu, nad Hrvaticom.  Uslijedila je odlična pobjeda Karla Sabljića u velteru. Karlo je tehnički nadboksao nižeg suparnika, Mađara Zsolt Szamka, te ga u slijedećem kolu očekuje Crnogorac Miloš Krasnići.

U lakoj je Diego Mamić boksao možda najbolji susret karijere, sa iskusnim Rusom Vladimirom Shelopuginom. Od prve runde Mamić je pokazao svoj prepoznatljiv defenzivan stil pulske škole boksa. Tako je nakon odlične prve runde dopustio u drugoj Rusu da se razmaše. Međutim u trećoj je ponovno preuzeo inicijativu te kontrama ispresijecao protivnika za još jednu pobjedu na bodove za Hrvatsku na ovom natjecanju.

Patrik Licul u poluvelteru imao je solidan početak. U  drugoj rundi, probudio se njegov suparnik Brazilac Reis Oliviera te je našeg boksača zaustavio prekidom u drugoj rundi. Poraz prekidom upisala je i Matea Lilić (+81). Ona je također odlično krenula, međutim na upitna brojanja suca u ringu Ruskinja je slavila RSC-om.

Ekspresnu pobjedu donio je Gabrijel Veočić u srednjoj kategoriji. Gabi je u drugoj napravio Rumunju Valentinu Ungureanu tri brojanja i zasluženo otišao dalje. U slijedećem kolu očekuje ga Poljak Igor Trlecki.

Uslijedili su nastupi Perta Leskura u poluteškoj i Mateja Crnkovića u superteškoj.

Leskur je krenuo na Mađara Danijela Baracsija. U velikoj razmjeni udaraca, Petar se pokazao kao puno čvršći te uz dva brojanja Mađaru jednoglasno i zasluženo slavio na bodove.  U slijedećem kolu čeka ga Rus Ramazan Dadaev.

Matej Crnković lavovski se borio sa Srbinom Sašom Nikolićem. 20-tak centimetara viši Nikolić stvorio je presing našem superteškašu. Uz jedno brojanje u prvoj rundi, Matej se solidno držao, ali su suci na kraju dodijelili pobjedu domaćem boksaču.