USPJEH KARIJERE SARE BERAM NA EUROPSKOM PRVENSTVU ZA ŽENE Sara ponosno nosi broncu iz Budve, u polufinalu je prejaka bila svjetska prvakinja Irkinja Sara Amy Broadhurst

Sara Beram, 27-ogodišnja Zadranka i članica BK Petar Zrinski iz Zagreba, magistrica kineziologije, postigla je u Budvi na Europskom prvenstvu za seniorke najveći uspjeh u dosadašnjoj karijeri.

Osvojila je u kategoriji do 63 kg brončanu medalju koju je ostvarila s dvije pobjede, a u trećoj borbi na EP-u nije se uspjela plasirati u finale.

U polufinalu Sara je jednoglasnom odlukom sudaca izgubila od favoritkinje kategorije, svjetske prvakinje Sare Amy Broadhurst iz Sj. Irske u sve tri runde.

Sara je pružila maksimum, srčano ušla u dvoboj sa svjetskom prvakinjom, borila se maksimalno do kraja, napadala i ulazile u snažne razmjene, a fizički jaka, odlično pripremljena i tehnički sjajna Irkinja bi u svakoj rundi pronašla prostor i brzinu za koji udarac više što joj je donijelo nedostižnu prednost.

Bravo i sve čestitke Sari Beram na osvojenoj medalji na Europskom prvenstvu!

Sara Beram je još 2017. godine osvojila brončanu medalju na Prvenstvu Europske unije, ima i odličje sa Svjetskog kupa nacija, osvajala je velike turnire kao što su Beogradski pobjednik na kojem je trijumfirala prošle i ove godine, a ove 2022. godine osvojila je i Ostrom kup u Mađarskoj, no odličje na Europskom prvenstvu je njen i jedan od najvećih uspjeha hrvatskog ženskog boksa uopće!

U dvije borbe u Budvi svladala je kvalitetne predstavnice Finske i Nizozemske (Heijnen brončana sa Svjetskog prvenstva!), a u polufinalu je pružila žestoki meč protiv najbolje na svijetu Irkinje Amy Broadhurst!

Od iste suparnice Sara je izgubila ove godine i u svibnju na Svjetskom prvenstvu u Istanbulu, također jednoglasnom odlukom sudaca.

Bravo Sara, nastavila je zlatni niz hrvatskog ženskog boksa u 2022. godini – naše mlade boksačice osvojile su ove godine na europskim prvenstvima mlađih kategorija (U-22, kadetsko i juniorsko) već sedam medalja, Sara je u najjačoj konkurenciji, među najboljim europskim boksačicama osvojila osmu!

Sve čestitke i stručnom stožeru koji je pripremao i vodio Saru na EP-u u Budvi, iskusnom treneru Peri Tadiću i Damiru Stručiću iz BK Petar Zrinski! Klub sa zagrebačkog Črnomerca može se pohvaliti s čak tri europske medalje svojih članica ove godine – Mariela Šteko zlatna juniorka, Sara Beram brončana seniorka i Valeria Šteko brončana kadetkinja!

Dosad su medalje na europskim seniorskim prvenstvima za žene prije osam i više godina osvajale Anamarija Maršić, Danijela Vernić, te Nikolina Orlović još 2008. godine.

Naše mlade boksačice postigle su najbolje rezultate u povijesti hrvatskog ženskog boksa – uz dva naslova europskih prvakinja osvojile su još šest odličja na europskim prvenstvima (Nikolina Ćaćić srebro na Europskom prvenstvu U-22 u Poreču, Mariela Šteko zlato, Nika Lopac i Lana Paljušić bronce na Europskom juniorskom prvenstvu, a Lorena Horvat zlato, te Valeria Šteko i Agata Štajcer bronce na Europskom kadetskom prvenstvu, te sada Sara Beram na seniorskom EP-u u Budvi.

Takvi uspjesi nisu postignuti nikad ranije – hrvatske boksačice su osvajale medalje na kadetskom, juniorskom, U-22 prvenstvu i seniorskom!

Kada tome dodamo četiri muške medalje (Gabrijel Veočić zlatni na EP-u U-22, Luka Plantić brončani na seniorskom i Noa Ježek brončani na Europskom prvenstvu U-22, te bronca Luke Pratljačića na Svjetskom studentskom prvenstvu), hrvatski boks osvojio je rekordnih 12 medalja u 2022. godini.

Uskoro u mjesecu studenom slijedi još Svjetsko prvenstvo za mlađe seniore u Španjolskoj.