USPJEH HRVATSKIH BOKSAČKIH SUDACA NA UGLEDNOM 75. STRANDJA MEMORIJALU U SOFIJI Ivan Votuc položio za IBA-inog suca s 3 zvjezdice, a Orhan Avdi za IBA suca s 2 zvjezdice!

Dvojica hrvatskih boksačkih sudaca, IVAN VOTUC iz Koprivnice i ORHAN AVDI iz Pule, uspješno su početkom veljače završili i položili sudačke seminare Svjetske boksačke federacije IBA-e. Obojica su sudili na najkvalitetnijem svjetskom turniru 75. Strandja memorijalu u Sofiji (3.-11. II. 2024.) i položili zahtjevne sudačke ispite.

IVAN VOTUC položio je za međunarodnog suca s tri IBA zvjezdice (IBA 3-star R&J) i stekao najviše zvanje međunarodnog boksačkog suca.

ORHAN AVDI položio je za međunarodnog suca s dvije IBA zvjezdice (IBA 2-star R&J).

Svjetska boksačka federacija IBA o uspješno položenom ispitu hrvatskih sudaca obavijestila je predsjednika hrvatskog boksačkog saveza BONU BOŠNJAKA.

Čestitamo obojici naših sudaca Ivanu i Orhanu koji su pokazali da su kvalificirani suditi na najkvalitetnijim međunarodnim natjecanjima i ne sumnjamo da će svojim daljnjim radom dodatno podići razinu i ugled hrvatskih sudaca i hrvatskog boksa na međunarodnoj sceni.