Uremović najbolji među šampionima

Poluteškaš iz Rijeke Matej Uremović posljednje penjanje na ring u 2018 godini, koje se dogodilo na prvenstvu Hrvatske za seniore do 22 godine pamtit će po pobjedi ali i tituli najboljeg pojedinca. To je bio i povod da bude naš gost.

“Ovo priznaje, da se ne lažemo, znači mi jako puno. Biti među sedam prvaka Hrvatske i na kraju dobiti pehar samo potvrđuje da sam na dobrom putu. Moja karijera do sada je imala dug i mukotrpan zalet koji će vrlo brzo biti nagrađen i pokojom međunarodnom titulom ili medaljom.

Kako je bilo boksati s Nikicom Radonjićem?

Nisam zadovoljan pokazanim. Prije borbe nisam bio 100 % spreman kako ja znam da mogu biti. Unatoč tome, ušao sam u meč i završio ga bez velikih poteškoća ili trauma. Za pobjedu mi je držim trebalo tek nekih 60 % posto mojih kapaciteta. To je, ocijenili su suci bilo dovoljno za čistih 3 : 0.

Karijera koja traje već punih 10 godina donijela je što?

Donijela je dva treninga dnevno što znači i dva puta putovanje od Crikvenice do Rijeke i natrag. Za mnoge bi to bila muka i razlog za promišljanje meni je to otprilike kao nekome u kvartu otići na kavu. Osim boksa nemam druge stvari u životu koje bi me usporilo ili zaustavilo za otići na trening. Kada ne treniram onda spavam ili skoknem s starim društvom na čakulu. Oni koji me poznaju, nadaju se da će sve to doći i na naplatu.

Od škole?

Završio sam srednju školu i sada je kao što rekoh u prvom planu boks. Ja i moj trener Kristijan Hodak imamo jasan cilj. Uhvatiti plasman za Olimpijske igre. Bit će teško ali kada se želi uz pakleni rad ništa nije nemoguće.

Ring je pokazao da gubiš mahom od finalista ili medaljaša?

To je živa istina. Ne jednom imao sam slučaj da sam poražen u tijesnom meču nakon kojeg je moj suparnik doletio do finala ili polufinala. Ta barijera uz malo sreće, da se preskočiti. Kada se to dogoditi put do afirmacije bit će lakši.

Blagdani i bogata trpeza?

Nije to za mene. Stalno sam na treninzima i luksuz ležanja i gubljenja tonusa ne smijem si dozvoliti. Proslavit sve blagdane naravno hoću ali s mjerom i razumom. Što god ja učinio i kada legao drugi dan me čekaju dva treninga dnevno.

Uremović sad i nekad?

Vidim veliku promjenu u ovih 10 godina. Kada gledam neke svoje prijašnje mečeve sada mogu uočiti promjenu. Jednostavno sam sazrio. Sve je otišlo stepenicu više. Seniori su ozbiljno i snažno društvo u kojem trebaš znati i moći izboriti svoje mjesto.

Gostovanja u Italiji kao mjerilo kvalitete?

O tome se priča svašta, ali ja se nemam na što žaliti. Tamo sam bio više od 15 puta i da kucnem u drvo nikad nisam izgubio. Nadam se da će to tako i ostati.

Borbe u kartoteci?

Do sada sam imao 20 seniorskih borbi. U novoj godini imati ću ih napretek. Prvenstvo Hrvatske, turniri s klubom , nastupi s reprezentacijom. Bit će suparnika i pobjeda.

Za kraj?

Uspješnu , zdravu i radosnu 2019 godinu na osobnom i profesionalnom planu želim svim ljudima dobre volje koji će i u novoj sezoni imati dovoljno razloga da budu navijači kada budu nastupali BK Rijeka ili Hrvatska nacionalna vrsta. Sretno svima.