U tijeku su pripreme i sparinzi u Zagrebu

Ususret Svjetzskom seniorskom prvenstvu i Europskom mlađe seniorskom, u Zagrebu su pripreme i sparinzi u boksačkom centru na Velesajmu. Uz naše boksače, na sparinzima su sudjelovali i seniori Srbije i Slovenije.

– Sjajno je na više ringova gledati u isto vrijeme sparinge naih vrsnih boksača. U jednom boksaju Marko Milun i Vladan Babić iz Srbije, na drugom Toni Filipi sa Josipom Biletićem, na trećem Uremović i Marković iz Srbije, na četvrtom Ferati i Slovenac. Zadovoljan sam što smo uspjeli dovesti susjedne zemlje i zajednički se pripremiti za Svjetsku smotru – rekao je Predsjednik HBS-a Bono Bošnjak. Na njega se nadovezao Dopredsjednik Splovenskog saveza Dean Zavec –  Hvala vam što ste organizirali ovaj sjajan kamp. Ipak ste vi vodeća zemlja boksa u regiji i drago nam je da možemo ovako surađivati.

A u Zagrebu je proširena reprezentacija Srbije od 16. kolovoza. Izbornik Srbije Milan Piperski doveo je na zajedničke pripreme 10 svojih pulena: – Nakon Zlatibora, ovi sparinzi su nam završnu glanc prije Rusije. Hvala na pozivu i nadam se da će ovo biti samo početak dulje suradnje.

Uz seniore su dio sparinga odradili i mlađi seniori, koji idu u Sofiju na Europsko prvenstvo 2. rujna. Izbornik Veočić iskoristio je priliku da dio reprezentativaca odradi sparinge sa starijim kolegama:

– Zadovoljan sam odrađenim i što smo imali sve naše boksače na okupu. Još smo u Zagrebu par dana i reprezentativci se vraćaju kućama uoči odlaska u Sofiju. Pokazalo se da imamo sjajnu generaciju i vjerujem u uspješan nastup u Bugarskoj.

Sparinzi će trajati još neko vrijeme, a u Zagreb bi mogli idući tjedan doći još neki sparing partneri.