U ASIZU IZABRANI NOVI PREDSJEDNIK I UPRAVNI ODBORA EUBC-a Grk dr. Ioannis Filippatos novi je predsjednik Europske boksačke federacije, a dosadašnji Franco Falcinelli postao počasni predsjednik

U ASIZU IZABRANI NOVI PREDSJEDNIK I UPRAVNI ODBORA EUBC-a Grk dr. Ioannis Filippatos novi je predsjednik Europske boksačke federacije, a dosadašnji Franco Falcinelli postao počasni predsjednik

Dr. Ioannis Filippatos iz Grčke novi je predsjednik Europske boksačke federacije izabran na kongresu EUBC-a u talijanskom Asizu.

Liječnik po struci, dr. Filippatos ima bogato iskustvo u boksu kao liječnik uz ring u 7000 mečeva uključujući najveća natjecanja i Olimpijske igre, predsjednik je Medicinske komisije Grčkog boksačkog saveza, te predsjednik Medicinske i Anti-doping komisije Svjetske boksačke federacije IBA-e i EUBC-a, a i glavni je EUBC-ov covid-menadžer. Kao liječnik i kirurg radio je i u grčkoj vojsci u specijalnim i antiterorističkim postrojbama.

Uz ambiciozne planove za podizanje kvalitete i zanimanja za europski boks, u njegovom se programu ističe plan pokretanja europske boksačke Lige prvaka po uzoru na nogometnu!

Dosadašnji predsjednik Talijan Franco Falcinelli oprostio se od svog uspješnog desetogodišnjeg mandata u kojem je puno napravio na podizanju kvalitete i ugleda europskog boksa, a u glasovanju za novo vodstvo sudjelovalo je 47 europskih boksačkih saveza.

U dosadašnjem sazivu Izvršnog odbora EUBC-a istekla su i dva mandata predsjednika HBS-a Bone Bošnjak koji se prema pravilniku više nije kandidirao.

Prošle godine u talijanskom Rosetu predsjednik Falcinelli uručio je predsjedniku HBS-a Boni Bošnjaku nagradu EUBC-a za nacionalni savez s najboljim projektima u razvoju i promicanju boksa.  

Hrvatski boksački savez na kongresu u Asizu zastupali su predsjednik Nadzornog odbora HBS-a Jurica Runtić i član Izvršnog odbora prof.dr. Saša Krstulović.

Glasovali su svi boksački savezi zastupljeni u EUBC-u: Albanija, Armenija, Austrija, Azerbajdžan, Bjelorusija, Belgija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Cipar, Češka, Danska, Engleska, Estonija, Finska, Francuska, Gruzija, Njemačka, Grčka, Mađarska, Island, Irska, Izrael, Italija,  Kosovo, Latvija, Litva, Luksemburg, Sjeverna Makedonija, Malta, Moldavija, Monako, Crna Gora, Nizozemska, Norveška, Poljska, Rumunjska, Rusija, Škotska, Srbija, Slovačka, Slovenija, Španjolska, Švedska, Turska, Ukrajina i Wales.

Nakon prvog kruga predsjedničkih izbora EUBC-a između Grka Ioannisa Filippatosa i Nizozemca Borisa van der Vorsta rezultat je bio 23-23 jer jedan od glasova nije odobren od strane komisije. Po prvi put u povijesti EUBC izbora, morao je odlučiti drugi krug glasovanja.

Rezultat drugog procesa bio je 25-22 u korist dr. Ioannisa Filippatosa koji će biti predsjednik EUBC-a u nadolazeće četiri godine mandata.

Kongres EUBC-a u Asizu završio je izborom novog Upravnog odbora u koji su izabrani članovi iz Mađarske, Bugarske, Monaka, Rumunjske, Crne Gore, Armenije, Rusije, Španjolske i Srbije.

To su: Krasimir Ininski (Bugarska), Andre Micallef (Monako),  Vasile Citea (Rumunjska), Aleksander Klemenko (Crna Gora), Ohanes Ovsepian (Armenija), Sunaid Khalidov (Rusija), Felipe Martinez (Španjolska) i Nenad Borovčanin (Srbija).

Dosadašnji predsjednik Franco Falcinelli postao je počasni predsjednik Europske boksačke federacije. Nizozemac Boris Van der Vorst povukao se iz izbora za Upravni odbor jer se kandidirao i za predsjednika Svjetske boksačke federacije IBA-e. Mađarica Zsuzsanna Toth automatski je izabrana za Upravni odbor prema pravilima EUBC-a kao jedina kandidatkinja za tu poziciju.

Novi predsjednik EUBC-a Grk dr. Ioannis Filippatos (desno) i predsjednički kandidat Nizozemac Boris van der Vorst

 

 

Najnovije vijesti

Pretraživanje