TUŽNA VIJEST IZ RIJEKE – IZNENADA PREMINUO FRANJO MARKOVIĆ (67), ISTAKNUTI BOKSAČKI DUŽNOSNIK, GLAVNI TRENER I PREDSJEDNIK BK ŠAMPION IZ RIJEKE

TUŽNA VIJEST IZ RIJEKE – IZNENADA PREMINUO FRANJO MARKOVIĆ (67), ISTAKNUTI BOKSAČKI DUŽNOSNIK, GLAVNI TRENER I PREDSJEDNIK BK ŠAMPION IZ RIJEKE

U Rijeci je iznenada u 67. godini preminuo FRANJO MARKOVIĆ (1956.-2023.), istaknuti boksački dužnosnik, trener i sudac, predsjednik Boksačkog kluba Šampion iz Rijeke.

Franjo Marković rodio se 1956. godine u Žepču (BiH). Preselio je 1971. godine i nastavio školovanje u Sloveniji, a usporedo sa školovanjem počeo se baviti boksom. Boksačku karijeru nastavio je u Rijeci, a educirao se i za sudačko i trenersko zvanje. Nakon 40 seniorskih mečeva i 30 pobjeda mlad je završio boksačku karijeru da bi se posvetio trenerskom poslu, prvo u BK Kvarneru, a potom u BK Šampion Rijeka u kojem je godinama obnašao dužnost predsjednika i glavnog trenera.

Gospodin Franjo Marković bio je i cijenjeni boksački sudac, te aktivni član Sportskog saveza grada Rijeke i član Skupštine Zajednice sportova grada Rijeke.

U Hrvatskom boksačkom savezu obnašao je dužnost direktora, te je bio zamjenik pročelnika za borilačke sportova na Svjetskim vojnim igrama u Zagrebu 1999. godine.

Radio je i odgojio čitavu plejadu mladih boksača, a i mlađi brat Jozo Marković (1963.) bio je odličan boksač u teškoj kategoriji u bivšoj državi, te uspješni profesionalac. Obojica boksačke braće, Franjo i Jozo Marković, uz priznanja Hrvatskog boksačkog saveza imali su i AIBA-inu trenersku zvjezdicu.

Hrvatski boksački savez na čelu s predsjednikom Bonom Bošnjakom, velikim prijateljem gospodina Franje Markovića, izražava iskrenu sućut obitelji i najbližima. Cijela hrvatska boksačka obitelj izgubila je istinskog doajena našeg sporta uz kojeg su stasale generacije mladih boksača.

Gospodin Franjo Marković i ove je godine neizostavno bio u odijelu na finalu seniorskog Prvenstva Hrvatske i dijelio medalje najboljima s čelnicima Hrvatskog boksačkog saveza

Franjo Marković i Ante Vičević, predsjednik Boksačkog saveza Primorsko-goranske županije i BK Rijeka

 

 

 

 

Najnovije vijesti

Pretraživanje