Tri pobjede i dva poraza prvog dana Jetcheva

Odlično je krenula Hrvatska reprezentacija na međunarodnom memorijalnom turniru u boksu Emil Jechev, koji se do nedjelje održava u Bugarskoj. Dvije pobjede upisali su juniori, Grabić i Idrizi, dok je jednu mlađi senior Leskur. Poražen je u prvom nastupu junior Hlača te mlađi senior Licul.

Petar Leskur (81 kg) sjajno je otvorio natjecanje sa Talijanom Lucom Tistarellijem. Spličanin je čvrsto krenuo i zasluženo slavio na bodove 4:1. Uslijedio je poraz u Patrika Licula (64 kg) od Šveda Bromana 0:5. Nakon njega, zaredale su se juniorske pobjede. Andy Idrizi (60 kg) slavio je 5:0 nad Indijcem Indadom Hussainom, te Antonija Grabića (75 kg) 5:0 nad Kazakhstancem Daurenom Mamyrom. Nažalost, bivši kadetski europski prvak Matej Hlača (66 kg) podijeljenom odlukom 3:2 izgubio je od Kazakhstanca Nuryma Sogdollmedova.  Inače, na turniru je 166 boksača iz 18 zemalja.

Ianas će u ring trojica juniora. Andi Idrizi (60 kg) sa Bugarom Atanasovim, Alen Ahmetović (63 kg) sa Indijcem Sanathoijem i Mateo Kunić (46 kg) sa Bugarom Stoyanovim.