Tri Hrvata u finalu Vojvođanske rukavice

Tri Hrvata u finalu Vojvođanske rukavice

Turnir mladih seniora Zlatna rukavice Vojvodine boksa se u subotičkoj Sportskoj dvorani u Srbiji. Održava se po 38. put, jaki turnir  Zlatna rukavica Vojvodine, a događaj je paralelan s turnirom Grand Prix Zagreb.

Mladi talenti koji su rođeni 2002. ili 2003. godine imaju pravo sudjelovanja na 38. turniru mladih Zlatne rukavice Vojvodine u Subotici. Za sigurnost svih sudionika, imaju kontinuirane medicinske preglede, fizičko distanciranje, higijenske pripravke, nošenje maski i sve zdravstvene kontrole da je  odgovornost sa lokalnih organizatora u Srbiji svedena na minimum. Sve da se izbjegnu novi slučajevi Covid-19.

Za nas najznačajnija je bila borba dana. Hrvat Petar Krešimir Knežević prisustvovao je Europskom boksačkom prvenstvu EUBC-a 2019. u Galatiju u Rumunjskoj te i na nekoliko drugih međunarodnih turnira u Ukrajini i drugim zemljama. Sedamnaestogodišnji Hrvat sada je na razini mladih seniora, u Subotici je imao tešku polufinalnu bitku u poluteškoj kategoriji (69 kg) protiv lokalne nade, Dušana Vojvodića iz Srbije. Oba boksača imala su snažnu borbenost za prolazak u finale te su u Subotici naletjeli na nekoliko udaraca. Hrvat je bio nešto bolji u razmjeni i pobijedio je Srbina podijeljenom odlukom, što znači da će može boksati za zlatnu medalju s bugarskim juniorskim europskim prvakom EUBC-a Emirdžanom Mehmedom koji je eliminirao Srbina Strahinju Karabegovića.

Sutra je finale, a u njemu nastupa tri hrvatska boksača.