TRENERSKI SEMINAR ZA VRIJEME EUROPSKOG PRVENSTVA U-22 Treneri u Poreču polažu za drugu zvjezdicu Svjetske boksačke federacije IBA-e

U vrijeme trajanja Europskog prvenstva za seniore i seniorke U-22 u Poreču traju i međunarodni seminari za trenere i suce uz polaganja za drugu zvjezdicu IBA-e (Svjetske boksačke federacije).

IBA je uvela stručna usavršavanja za suce i trenere kako bi potaknula stalnu edukaciju i razmjenu iskustava između boksačkih stručnjaka kojima su polaganja i licence uvjet za sudjelovanje na međunarodnim natjecanjima.

Trenerski seminar vode iskusni instruktori IBA-e uz koordinaciju Tome Kadića (BK Gladijator) ispred Hrvatskog boksačkog saveza, a uz strane stručnjake sudjeluju brojni hrvatski treneri: izbornik Kristijan Hodak, Pero Veočić, Franjo Kristić, Zoran Kralj ml., Nikola Švalj, Ivan Brnić, Matej Matković, Marin Morić, Josip Grbavac itd…

Treneri u Poreču svakodnevno slušaju predavanja i odrađuju treninge uz demonstracijske sparinge, a većina su aktivni sa svojim boksačima koji nastupaju na Europskom prvenstvu U-22. Seminar i polaganja za drugu IBA-inu zvjezdicu traju do 19. ožujka 2022.