TREĆI HRVATSKI TRIJUMF NA SP-u U BEOGRADU! Mladi Gabrijel Veočić dominantno svladao Meksikanca Martineza

TREĆI HRVATSKI TRIJUMF NA SP-u U BEOGRADU! Mladi Gabrijel Veočić dominantno svladao Meksikanca Martineza

Uraganski start Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Beogradu!

Drugog dana borbi u Štark Areni trojica naših boksača izašli su u ring i sva trojica slavili su blistave pobjede! Poslije Mattea Komadine (63,5 kg) i Luke Plantića u poluteškoj kategoriji (do 80 kg), sjajni niz nastavio je Brođanin Gabrijel Veočić, naš prvak u srednjoj kategoriji (do 75 kg)!

Tek dvadesetogodišnji Gabrijel Veočić izborio je i treću našu pobjedu na startu Svjetskog prvenstva i plasirao se u šesnaestinu finala gdje će boksati protiv vrlo dobrog reprezentativca Bosne i Hercegovine Lea Cvitanovića u subotu, 30. listopada!

Veočić je u 1. kolu pobijedio čvrstog Meksikanca Hectora Martineza Aguirrea odlukom sudaca 4:1!

Naš najmlađi reprezentativac pametnim i tehničkim boksom stekao je prednost u prve dvije runde (4:1 i 5:0), pogotovo u drugoj kada je raznovrsnim kombinacijama, direktima, krošeima i širokim aperkatima potpuno ukrotio napade Martineza, a u trećoj se othrvao naletima agresivnog Meksikanca i zasluženo slavio.

Dva suca vidjeli su njegovu čistu pobjedu 30:27, dvojica 29:28, a samo je mađarski sudac bodovao meč u korist Martineza!?

Bravo za Gabrijela, čestitke njegovom treneru Peri Veočiću i cijelom našem stručnom stožeru!

Hrvati su krenuli s tri velike pobjede na Svjetskom prvenstvu, s maksimalnim učinkom 3:0!

U srijedu, 27. listopada u ring će izaći još jedan naš mladi debitant – u lakoj kategoriji do 60 kg Diego Mamić u 1. kolu protiv Kolumbijca Duvana Morena Zulete.

U međuteškoj kategoriji do 86 kg nastupit će naš najstariji reprezentativac Damir Plantić (31) u 1. kolu u srijedu, 27. listopada protiv Gruzijca Artyoma Yordanyana. 

Sretno Diegu i Damiru, neka se nastavi blistavi niz hrvatskih pobjeda na Svjetskom prvenstvu u Beogradu koji su započeli Matteo, Luka i Gabrijel!

Najnovije vijesti

Pretraživanje