TREĆI HRVAT IZBORIO ČETVRTFINALE EP-a U-22 U POREČU! Sjajni, tek 18-togodišnji Deni Alagić pod vodstvom Marija Preskara upisao drugi trijumf i borit će se za europsku medalju!

TREĆI HRVAT IZBORIO ČETVRTFINALE EP-a U-22 U POREČU! Sjajni, tek 18-togodišnji Deni Alagić pod vodstvom Marija Preskara upisao drugi trijumf i borit će se za europsku medalju!

Hrvatska je u četvrtak, 17. ožujka 2022. u popodnevnom programu dobila i trećeg predstavnika u borbama za medalje – u četvrtfinalu Europskog prvenstva U-22 u Poreču!

Nakon Noe Ježeka i Gabrijela Veočića, borbu za odličje izborio je i sjajni  Deni Alagić iz zagrebačkog Metalca u kategoriji do 63,5 kg!

Tinejdžer Deni, tek 18-togodišnji i najmlađi naš reprezentativac (mlađi i od Alena Ahmetovića), upisao je drugu pobjedu na EP-u u Poreču – u osmini finala sa 4:1 svladao je Španjolca Conda Ibarrechea, a u 1. kolu u Poreču svladao je i predstavnika Estonije!

Alagić je odlično taktički ukrotio hitrog i opasnog Španjolca, odmaknuo ga preciznim direktima i pogocima na distancu i blokirao široke, opasne krošeje španjolskog boksača.

Deni se koncentrirano držao svog plana, koristio duže ruke i mekano kretanje, plasirao čiste udarce, osujetio nalete Španjolca i stekao prednost nakon dvije runde koju je znalački sačuvao do kraja!

Bravo za Denija i njegovog trenera Marija Preskara, plasman u 1/4 finale s dvije pobjede protiv vrlo kvalitetnih suparnika, Španjolca i Estonca, te borba za medalju već je sada fantastičan uspjeh talentiranog Alagića!ž

Sjajni Deni u četvrtfinalu će se boriti u subotu, 19. ožujka 2022. kao i Noa Ježek i Gabriel Veočić!

Patrik Licul (BK Pula) u kategoriji do 60 kg završio je nastup na Europskom prvenstvu U-22 u Poreču!

Naš mladi prvak iz Pule u osmini finala borio se s jednim od favorita, Ukrajincem Maksimom Vlasiukom i izgubio nakon žestokog okršaja u tri runde jednoglasnom odlukom sudaca.

Odlučni mladi policajac Licul (djelatnik MUP-a) borio se pred svojom publikom u Poreču svom snagom, bodrili su ga i roditelji i prijatelji, dao je svoj maksimum, a kvalitetniji i tehnički iskusniji Ukrajinac stekao je prednost u sve tri runde i zasluženo prošao u četvrtfinale!

Mladi Patrik Licul proteklih je tjedana imao i neodgodivih obveza na policijskom poslu, spremio se najbolje što je mogao, u jakom ritmu i na europskoj razini odboksao borbeni meč u kojem se nije predavao i može biti ponosan na nastup u svojoj Istri i Poreču!

Čestitke Patriku i njegovom treneru Dorianu Čaliću iz BK Pule na odličnom nastupu i predstavljanju Hrvatske na Europskom prvenstvu U-22 u Poreču!

Najnovije vijesti

Pretraživanje