TREĆI DAN MEČEVA (POLUFINALA) NA POJEDINAČNOM PRVENSTVU HRVATSKE ZA MLAĐE SENIORE I ŽENE U MLAĐIM DOBNIM SKUPINAMA U KUTINI (22.-25. II. 2024.) U 10 borbi za zlato mlađih seniora Torcida ima 3 predstavnika, a Brod, Kralj Tomislav i Leona Zagreb po dva. Čak 7 boksačica Broda u 19 ženskih finala!

TREĆI DAN MEČEVA (POLUFINALA) NA POJEDINAČNOM PRVENSTVU HRVATSKE ZA MLAĐE SENIORE I ŽENE U MLAĐIM DOBNIM SKUPINAMA U KUTINI (22.-25. II. 2024.) U 10 borbi za zlato mlađih seniora Torcida ima 3 predstavnika, a Brod, Kralj Tomislav i Leona Zagreb po dva. Čak 7 boksačica Broda u 19 ženskih finala!

REZULTATI POLUFINALA 24.02.2024 (1)

RASPORED FINALA 25.02.2024 

U subotu, 24. veljače 2024. održani su polufinalni mečevi na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za mlađe seniore i žene u mlađim dobnim skupinama u Športskom centru Kutina (20 polufinala mlađih seniora i 9 u ženskim kategorijama ml. kadetkinja, kadetkinja, juniorki i mlađih seniorki).

U nedjeljnim finalima 25. II. 2024. od 12.00 sati u ŠC Kutina za titule prvaka Hrvatske borit će se mladi boksači i boksačice u 29 mečeva za zlatne medalje (10 finala u kategorijama mlađih seniora i 19 u ženskim mlađim dobnim skupinama). Liječnički pregled i službeno vaganje je od 08.00 – 09.00 sati u Hotelu Kutina.

Najviše predstavnika u 10 finala mlađih seniora ima splitska Torcida – trojicu koji su trijumfirali u subotnjim polufinalima: Maro Jović (67 kg), Ivo Milaković (71 kg) i Josip Tokić (86 kg).

Jović i Milaković su sigurno trijumfirali u polufinalima, a ulazni mlađi senior Josip Tokić (najviši hrvatski boksač sa 208 cm) morao je svladati svog najboljeg prijatelja i klupskog kolegu, mladog Torcidinog reprezentativca Šimu Čerinu u oštrom meču koji nimalo nije bio ‘prijateljski’. Tokić je u neizvjesne tri runde iskoristio prednost u visini i dužini ruku i zasluženo slavio jednoglasnom odlukom 5:0.

Dva odlična predstavnika u borbama za titule prvaka imat će članovi BK Broda, Danijel Đukić (75 kg) koji je do finala već morao svladati tri suparnika i mladi reprezentativac Ivan Jukičić s dva uvjerljiva trijumfa u poluteškoj kategoriji do 80 kg.

Obojica mladih Brođana imat će sjajne suparnike u finalima – Đukić do 75 kg protiv mladog reprezentativca iz solinske Salone Ante Milkovića, a Jukičić također protiv lanjskog prvaka Josipa Grgića (Sesvete). Obojica su superiorno izborili završne borbe za titule

Dva jaka aduta u nedjeljnim finalima ima i zagrebački Kralj Tomislav – teškaše Zvonimira Zirduma (92 kg) i Viktora Sejdića (+92 kg) koji su borbe za zlata izborili prekidima u prvoj rundi.

Pravu poslasticu za kraj polufinalnih maratona pružili su superteškaši Leon Dunatov (Ares Zadar) i Ivan Mamić (Pit Bull Split). U pravom trileru za novi nastavak “Rockyja” splitski pitbull Mamić prvo je Zadraninu dvaput zadao serije za dva brojanja, no nezaustavljivi Dunatov nije odustajao, nego je u jurišima s tri nokdauna u drugoj rundi slomio Mamića za neviđeni preokret i pobjedu prekidom.

Dvojicu mlađih seniora u finalnim borbama ima i zagrebačka Leona – Mateja Martona do 60 kg koji je finale izborio prekidom i Pinu Domitrona do 63,5 kg s uvjerljivih 5:0 u polufinalu.

Vrhunska izdanja u sva tri dosadašnja meča na PPH-u u Kutini pokazao je u kategoriji do 63,5 kg lanjski juniorski reprezentativac Mate Jukić (Osijek) koji je u kvalitetnom polufinalu svladao jednoglasno vrlo dobrog Ivana Mikulića iz Čakovca.

U finale do 71 kg nije se uspio probiti srčani Ivano Skoblar (BK Zadar) koji je prije prvenstva zaradio ozbiljnu posjekotinu na licu, izborio na PPH-u jednu pobjedu i brončano odličje, no zbog obnove ozljede u 1. rundi i obilnog krvarenja liječnik je morao prekinuti polufinale i za zlato će se boriti Luka Pavlic iz Arene Zagreb.

Finala mlađih seniora izborili su i prekidima do 57 kg Bruno Bačac (Team Predator Rijeka) i Karlo Kuhar (David Koprivnica), Nikola Grgić iz BK Nokauta Zagreb nokautom do 67 kg, te Patrik Vučković (60 kg, FK Kovačić Varaždin), Karlo Nemet (86 kg, Pula) i Roko Tomić (92 kg, Mladost Osijek).

U ženskim finalima u nedjelju najviše predstavnica, čak sedam (!) ima BK Brod, po tri imaju Thor Bartolovec (sve tri osvajačice odličja na kadetskom prvenstvu Europe!), splitski Grom, Team Predator Rijeka i BK Petar Zrinski Zagreb, zapravo sve tri iz Akademije Šteko u Munchenu: dvostruku europsku prvakinju Marielu Šteko, te Lanu Paljušić i Valeriju Šteko koje su također već osvajale europske medalje!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Najnovije vijesti

Pretraživanje