TISKOVNA KONFERENCIJA U BK TORCIDI UOČI POSLJEDNJEG KOLA HRVATSKE BOKSAČKE LIGE U NEDJELJU, 22. V. 2022. Dražen Burić: Boksačima je kroz ligu omogućen izuzetan napredak, a nismo očekivali da već u prvoj sezoni možemo do trofeja!

U Boksačkom klubu Torcida na Poljudu održana je tiskovna konferencija kojom se najavio veliki spektakl u nedjelju, 22. svibnja 2022. godine u ŠRC Gripe – posljednje kolo Hrvatske boksačke lige i HBL/mladi.

Glavni seniorski mečevi bit će u večernjem programu od 20.00 sati u izravnom tv-prijenosu Sportske televizije i ArenaSporta!

Mečevi u nedjelju na Gripama počinju već od 12.30 sati zbog velikog broja borbi, čak 56 mečeva u svim kategorijama, od mlađih kadeta do seniora u muškoj i ženskoj konkurenciji!

Posljednje kolo Hrvatske boksačke lige i veliki boksački spektakl najavili su Marko Marović, glavni tajnik HBS-a; Dražen Burić, predsjednik i glavni trener BK Torcide i bivši prvak i olimpijac Vedran Đipalo.

Glavni tajnik Hrvatskog boksačkog saveza Marko Marović rekao je u uvodu:

“Znamo da će Split ponovo na pravi način ugostiti boksačice i boksače iz svih hrvatskih klubova. BK Torcida je na najboljem putu da nakon Marjana postane prvi splitski klub koji će biti pobjednik Hrvatske boksačke lige i uz proslavu titule za svoj klub i grad tako kategorizira svoje sportaše koji su u kratko vrijeme postigli streloviti napredak. U HBL/mladi za prvo mjesto u neizvjesnoj utrci bore se zadarski Ares i Brod iz Slavonskog Broda. Uzbudljivi mečevi koji će odlučivati za prvo mjesto u seniorskoj konkurenciji od 20.00 sati bit će u izravnom Tv-prijenosu na Sportskoj televiziji i ArenaSportu. Bit će to velika svečanost boksa u Splitu.”

Gospodin Marović posebno je naglasio važnost sustava natjecanja Hrvatske boksačke lige za hrvatski boks:

“Liga je pokrenuta za razvoj mlađih dobnih skupina i mladih boksača i to je počelo donositi i rezultate na međunarodnoj sceni, a sličan sustav HBL-a preuzele su i zemlje u susjedstvu. Jako se pazi da početnici u svojim prvim mečevima dobiju adekvatne suparnike iz drugih klubova i da postepeno napreduju. Ulaganje u mlade je prioritet HBS-a i zahvaljujući tome smo i došli u poziciju da ove godine ugostimo Europsko prvenstvo do 22 godine i na njemu osvojimo tri medalje”.

Predsjednik i glavni trener BK Torcide Dražen Burić naglasio je:

“Mi sami na početku sezone nismo mogli vjerovati da već u našoj prvoj natjecateljskoj sezoni osvojimo titulu prvaka. Rasli smo iz kola u kolo, mečevi u ligi su nam vrlo bitni, jer treninzi su neophodni, no boksači napreduju samo kroz sticanje iskustva u natjecateljskim mečevima. Zahvaljujemo Hrvatskom boksačkom savezu koji je kroz ligu omogućio svima da tijekom sezone imaju lijepi broj mečeva na raspolaganju. Sretni smo i što smo dobili priliku biti domaćini posljednjeg kola, jer u Splitu zbog pandemije dugo nije bilo kvalitetnih boksačkih priredbi. To je i prilika našim prijateljima, članovima obitelji i svim našim navijačima koji nas nas podržavaju da naše boksače vide na djelu u ringu.”

Splitski olimpijac i bivši reprezentativac Vedran Đipalo koji sada vodi BK Pauk poručio je:

“Savez je puno napravio na razvoju boksa već time što je kroz ligu i druga prvenstva omogućio boksačima veliki broj natjecanja, a to onda donosi i rezultate na međunarodnoj sceni s kojih se naši mladi redovito vraćaju s odličjima.”

Predsjednik BK Torcide Dražen Burić ispred domaćina za kraj je poručio:

“Liga je čudo, sjajna stvar za razvoj boksa i omogućila je našim boksačima koji predano treniraju da se svakog mjeseca mogu ogledati sa suparnicima sličnog iskustva iz cijele Hrvatske. Primjerice, nije treneru koji svakodnevno radi sa svojim boksačem jednostavno doći samo na državno prvenstvo i onda u prvom meču poslati ga u ringu jednom Plantiću koji ima olimpijsko i svjetsko iskustvo s 300 mečeva. Neki od naših boksača sada će prvi puta imati meč u ringu u Splitu.”

Glavni tajnik Marko Marović na kraju je zahvalio domaćinu BK Torcidi, te predsjedniku HBS Boni Bošnjaku i predsjedniku Nadzornog odbora HBS-a Jurici Runtiću koji su zaslužni za organizaciju HBL-a u Splitu, te splitskim sportašima koji će uveličati boksački spektakl na Gripama jer pozivnice su poslane nogometašima Hajduka, vaterpolistima Jadrana, košarkašima Splita itd…