TEŽAK ŽDRIJEB ZA HRVATSKE PRVAKE NA EUROPSKOM PRVENSTVU MLAĐIH SENIORA U SOFIJI Prvog dana borbi na EP-u, u četvrtak 14. travnja, u ring ulaze Fabijan Tomkić, Leon Buzik i Gabrijel Debanić!

Poznat je ždrijeb po kategorijama Europskog prvenstva za mlađe seniore (boksačice i boksači rođeni 2004. i 2005. godine) u Sofiji (Bugarska) od 14. do 22. travnja 2022. godine.

Sudjeluje više od 400 najtalentiranijih boksačica i boksača iz 40 europskih zemalja, a među njima i petorica mladih hrvatskih prvaka u konkurenciji mlađih seniora.

Trojica će u ring već prvog dana borbi na Europskom prvenstvu, u četvrtak, 14. travnja 2022. godine.

Prvi će se u popodnevnom programu od 14.00 sati u četvrtak, 14. travnja boriti Fabijan Tomkić (BK Nokaut) u 1/16 finala kategorije do 67 kg protiv reprezentativca Srbije Uroša Veljovića. U kategoriji do 67 kg ukupno su prijavljena 24 boksača.

Leon Buzik (BK Rijeka) u kategoriji do 71 kg na Europskom prvenstvu starta protiv predstavnika Estonije Makara Vdovitsenka. Buzik će se boriti u 1/16 finala za prolazak u osminu finala najbrojnije polusrednje kategorije u kojoj je prijavljeno čak 28 europskih mlađih seniora.

Riječanin Leon Buzik lani je osvojio peto mjesto na Europskom prvenstvu mlađih seniora u Budvi gdje je u četvrtfinalu izgubio od kasnijeg prvaka Europe iz Ukrajine.

U večernjem programu u četvrtak, 14. travnja u 1/16 finala borit će se Gabrijel Debanić (BK Leona) u srednjoj kategoriji do 75 kg protiv Moldavca Vladislava Nicolaua. U kategoriji su prijavljena 23 mlađa seniora.

U petak, 15. travnja 2022. startaju preostala dvojica hrvatskih reprezentativaca.

U popodnevnom programu u petak, 15. travnja od 14.00 sati u 1/8 finala borit će se naš prvak u superteškoj kategoriji +92 kg Lovro Pavčec (BK Nokaut) protiv prvaka Armenije Alberta Harutyunyana. Ukupno je prijavljeno 14 superteškaša na EP-u mlađih seniora u Sofiji, a Lovru pobjeda jedinog vodi u četvrtfinale i boj za medalju!

Lovro Pavčec prvi se put na Europskom prvenstvu natječe u konkurenciji mlađih seniora, a dosad je osvajao medalje u mlađim uzrastima – bio je kadetski doprvak Europe i prošle godine brončani na juniorskom EP u Gruziji.

Ivan Ante Gregurić (BK Leonardo) u lakoj kategoriji do 60 kg borit će se u večernjem programu od 18.00 sati protiv Gruzijca Goche Gordulave. To je također meč 1/16 finala u lakoj kategoriji u kojoj su prijavljena 24 boksača.

Ždrijeb za naše predstavnike zapravo nije mogao biti teži što već sugeriraju imena suparnika iz boksački jakih država: Estonije, Moldavije, Srbije, Armenije i Gruzije. Nikome se nije ni otvorio put da eventualno bude slobodan i preskoči šesnaestinu finala (samo Lovro Pavčec u superteškoj +92 kategoriji kreće o osmine finala).

Želimo puno sreće i uspjeha našim mladim boksačima od kojih je samo Riječanin Leon Buzik lani nastupao na Europskom prvenstvu mlađih seniora u Budvi i borio se za medalju u četvrtfinalu EP-a.

Naše mlade snage u Sofiji vode treneri Kristijan Hodak (izbornik seniorske reprezentacije/BK Rijeka), Yousuf Hasan (izbornik juniorske reprezentacije/BK Nokaut) i Danijel Vekić (BK Leona).