SVJETSKO PRVENSTVO ZA ŽENE U ISTANBULU (8.-20. V. 2022.) Nikolina Ćaćić, Dea Bolanča, Marija Malenica i Sara Beram s trenerom Kristićem otputovale u Istanbul

Četiri hrvatske reprezentativke otputovale su na Svjetsko prvenstvo za žene u Istanbulu (8. do 20. svibnja 2022. godine).

Među najboljim boksačicama svijeta borit će se:

do 52 kg: Nikolina Ćaćić (Omega Zagreb)

do 57 kg: Dea Bolanča (Pit Bull Split)

do 60 kg: Marija Malenica (Pit Bull Split)

do 63 kg: Sara Beram (Petar Zrinski Zagreb)

S našim najboljim boksačicama u Istanbul je otputovao trener Franjo Kristić, a u Zračnoj luci Franje Tuđmana ispratio ih je glavni tajnik HBS-a Marko Marović.

Na Svjetskom prvenstvu boksačica trebali su biti i izbornik ženske reprezentacije Ante Matas koji je morao odustati zbog neodgodive operacije, a postoji još mogućnost da se našoj maloj ekspediciji u tijeku prvenstva priključi trener Pero Tadić koji od lani vodi Saru Beram.

Hrvatski ženski boks posljednjih je godina postigao veliki napredak, a to pokazuju i uspjesi u svijetu gdje se ženski boks ubrzano razvija i privlači sve više djevojaka.

Na svjetskim i europskim prvenstvima medalje su dosad osvajale olimpijka Nikolina Ćaćić (svjetska i europska doprvakinja u mlađim seniorkama), a ove godine postala je i doprvakinja Europe do 22 godine, te Sara Beram koja je osvojila broncu na Prvenstvu Europske unije 2017. godine. Marija Malenica lani je bila doprvakinja na Svjetskom kupu u Njemačkoj.

Sara Beram i olimpijska kandidatkinja Marija Malenica bile su lani prvakinje Balkana, osvajale su odličja i titule na najjačim međunarodnim turnirima, te imaju vrijedno iskustvo s velikih natjecanja.

Sara Beram imala je odlične pripreme u talijanskom Asizu gdje je sparingirala s vrhunskim suparnicama, Marija Malenica pripremala se u Londonu u koji je preselila prošle godine, te na kraju uoči SP-a zajedno s Nikolinom Ćaćić i Deom Bolančom u Splitu.

Mlada Dea Bolanča probila je led na velikoj sceni nastupom na Europskom prvenstvu U-22 u Poreču i svaki meč na Svjetskom prvenstvu bit će joj neprocjenjivo iskustvo.

Sve naše ratnice otputovale su na Svjetsko prvenstvo s najvišim ambicijama i poželimo im svu sreću, pogotovo u ždrijebu, pa da u Istanbulu ostvare nove velike uspjehe za hrvatski ženski boks.