Svjetski kup: Dvije bronce za Hrvatsku

Svjetski kup: Dvije bronce za Hrvatsku

Hrvatska boksačka reprezentacija vraća se sa dvije bronce iz Njemačke, sa Svjetskog kupa u boksu. Hrvatski reprezentativci Gabrijel Veočić i Matej Uremović, okitili su se ovim vrlo jakim odličjem na samom kraju, za sport teške 2020. godine.

– Jako smo zadovoljni. Gabi je ove godine postao senior i nakon sjajnog Grand Prixa Zagreb gdje je u finalu pobijedio Svjetskog prvaka, ovdje je pokazao da može još i više. Vjerujem da ćemo u slijedećim mjesecima još i više napredovati – rekao je Pero Veočić, otac i trener 19-togodišnjeg Brođanina.

Veočić je u polufinalu izgubio zahvaljujući dvije javne opomene od Nizozemca Van Der Pasa. Nizozemac je pak u finalu srednje kategorije sjajno krenuo i stvorio dominaciju nad Nijemcem  Kevinom Boyake Schumannom te vodio prvu rundu. Isto je napravio i u prvoj minuti druge, međutim jaki široki krošej baca Nizozemca na pod u teškom knockdownu. Nakon toga Kevin je jurnuo svom snagom i sudac je pravilno zaustavio borbu na drugom brojanju za zasluženu pobjedu domaćina.

Uremovićev protivnik iz polufinala, Nijemac Ibragim Bazuev imao je težak posao sa Nizozemcem Artjomom Kasparianom u poluteškoj kategoriji. Nakon tri jake runde Nizozemac je slavio podijeljenom odlukom sudaca 3:2.

Treba naglasiti, kako je u superteškoj Nijemac Nelvi Tiafack, koji je podijeljenom odlukom u jakom meču pobijedio Marka Miluna, postao osvajač Svjetskog kupa pobijedivši walk-overom zbog ozljede Indijca Kumara.

Također, suparnik iz četvrtfinala našeg Petra Cetinića, velteraš iz Nizozemske James Delano, isto je u finalu slavio, pobijedivši 3:2 favoriziranog Daniela Knottera Bundesligaša iz Schverina.

Ako sagledamo ovaj Svjetski kup na kojem je zbog trenutne COVID-19 situacije nastupilu 72 boksača iz 10 zemalja, trebamo biti zadovljni jer se Hrvatska vraća kući sa dvije bronce. Mišljenja smo da je medalja trebala biti barem još jedna u superteškoj, te da smo u srednjoj mogli biti sjajnijeg odličja. Ali, sjajan uspjeh za kraj godine.

 

 

Najnovije vijesti

Pretraživanje