SVJETSKA BOKSAČKA FEDERACIJA POMAKNULA TERMIN IBA CHAMPIONS’ NIGHTA Spektakularna IBA-ina Noć prvaka u Zagrebu će se održati 23. ožujka 2024. godine umjesto 13. siječnja 2024.

Svjetska boksačka federacija IBA pomaknula je termin održavanja spektakularne IBA Champions’ Night u Zagrebu, najvećeg boksačkog spektakla dosad održanog u Hrvatskoj.

Glamurozna Noć prvaka u Zagrebu se trebala održati 13. siječnja 2024., a termin je promijenjen za subotu, 23. ožujka 2024. godine.

Na IBA Champions’ Night u Zagrebu za glavni događaj večeri bio je predviđen meč za IBA Pro svjetskog prvaka u kategoriji do 51 kg u 10 rundi između Uzbekistanca Hasanboya Dusmatova, olimpijskog i svjetskog prvaka, protiv bivšeg španjolskog olimpijca i profi-boksača Samuela Carmone koji se lani borio za WBC titulu svjetskog prvaka.

Upravo je nemogućnost održavanja tog meča zbog ozljede i zaraze korona virusom glavnih aktera razlog pomicanja termina za 23. ožujka 2023. godine.

Za IBA Champions’ Night u Zagrebu predviđene su uz glavnu borbu za svjetsku titulu do 51 kg u 10 rundi još četiri borbe (po 8 rundi) za kontinentalne naslove – za prvaka Europe, Amerike, Azije i Afrike.

Pobjednik meča za svjetsku IBA Pro titulu zaradit će 300.000 dolara, poraženi 200.000 $, dok će pobjednici borbi za kontinentalne naslove biti nagrađeni s po 150.000 dolara.

Na IBA Champions’ Nightu u Zagrebu predviđeni su i mečevi naših aduta – olimpijca Gabrijela Veočića i olimpijskog kandidata Luke Pratljačića – a potvrđen je i nastup našeg olimpijca iz Rija 2016., Hrvoja Sepa!

Gabrijel Veočić trebao bi se boriti u poluteškoj kategoriji do 80 kg protiv najboljeg poluteškaša današnjice – Kubanca Arlena Lopeza – dvostrukog olimpijskog pobjednika (Rio 2016., Tokio 2021.), svjetskog prvaka i trostrukog pobjednika Panameričkih igara!

Hrvoje Sep do 80 kg trebao bi se boriti protiv Španjolca Jalidova Gazimagomeda Gafurova koji je na Svjetskom prvenstvu u Taškentu 2023. godine u borbi za medalju prekidom pobijedio upravo našeg Gabrijela Veočića.

Superteškaš Luka Pratljačić, pobjednik nedavnog ZAGREB GRAND PRIXA nad Markom Milunom, borio bi se protiv Austrijanca Ahmeda Hagaga, europskog prvaka U-22 iz Poreča 2022. Najbolji austrijski boksač pobijedio je Pratljačića u finalu Silver Belt turnira u Mariboru 2022. godine, a ove godine Hagaga je svladao Marko Milun u polufinalu EUBC kupa u Budvi.

Svi naši aduti Veočić, Sep i Pratljačić borit će se u mečevima od šest rundi po tri minute. Za IBA Champions’ Night u Zagrebu prema sadašnjem rasporedu predviđeno je ukupno 10 vrhunskih mečeva – uz dva uvodna, tri meča naših predstavnika, četiri borbe za titule prvaka Europe, Amerike, Azije i Afrike, te borba za svjetskog prvaka!

Zbog pomicanja termina IBA Champions’ Night na 23. ožujka 2024. u Zagrebu promijenit će se i termini ostalih IBA-inih Noći prvaka, a Svjetska boksačka federacija planira ih organizirati čak šesnaest u 2024. godini.