Svjetska boksačka federacija dobila novog predsjednika

Svjetska boksačka federacija dobila novog predsjednika

Svjetska boksačka federacija AIBA dobila je novog predsjednika.

Čelno mjesto krovne organizacije za amaterski boks preuzeo je Umar Kremlev, inače glavni tajnik Ruskog boksačkog saveza.

On je subotnje izbore na AIBA-inom kongresu održanom putem interneta dobio s 57.33 posto osvojenih glasova. Sudjelovalo je 155 nacionalnih saveza s pet kontinenata.

Odmah je pozvao na reforme kako bi se popravila situacija koja je dovela do toga da AIBA izgubi organizaciju boksačkog turnira na Olimpijskim igrama u Tokiju.

“Bit ću jasan, put za reizgradnju AIBA-e neće biti lagan. Neće se dogoditi preko noći. Moramo se ujediniti i raditi na zajedničkoj misiji. To je samo jedna misija: izgradnja vjerodostojnosti i povjerenja koju je AIBA nekoć imala u glavama ljudi iz sporta diljem svijeta, a to naravno uključuje i vraćanje olimpijskog statusa”.

Kremlev obećava da će podmiriti milijunske dugove koje je ostavila prethodna administracija.

“Prioritet je rješavanje dugova. Kao što sam i obećao prije nego sam postao predsjednik to ćemo riješiti u idućih šest mjeseci. Cilj moje administracije je prikupiti 50 milijuna dolara u iduće dvije godine. Ta sredstva će biti iskorištena da ponovno podignemo AIBA-u.”

Najavio je planove po kojima će AIBA s dodatnih 2 milijuna dolara financirati nacionalne saveze i osnovati boksačke akademije na svakom kontinentu.

“Boks je sport boraca, a naša današnja borba se vodi protiv financijskog duga, nekompetentnosti, korupcije, dopinga, lošeg treninga i slabe sigurnosti. Moj fokus kao predsjednika bit će na učvršćivanju AIBA-inih upravljačkih struktura i na to da naše financije štimaju”.

Najnovije vijesti

Pretraživanje