SVI REZULTATI SJAJNOG 6. KOLA PRVE HRVATSKE BOKSAČKE LIGE I HBL/MLADI U DVORANI SREDNJE ŠKOLE JELKOVEC U rekordnom kolu splitska Torcida postavila novi rekord s nastupom 18 svojih boksača, 10 pobjeda i 38 osvojenih bodova

Šesto kolo Prve Hrvatske boksačke lige i HBL/mladi uz rekordni broj prijava natjecatelja i klubova održano je u nedjelju, 11. veljače 2024. godine u sportskoj dvorani Srednje škole Jelkovec u Sesvetama u izvršnoj organizaciji BK Sesvete.

Na dva ringa, u modernoj multifunkcionalnoj dvorani i ambijentu dostojnom bilo kojeg europskog prvenstva, održano je 70-tak mečeva u svim dobnim skupinama, a publika u Jelkovcu mogla je uživati u brojnim odličnim mečevima koji su mnogima poslužili kao glavni ispiti i provjera forme uoči skorašnjih državnih prvenstava mlađih seniora, seniora U22, juniora i kadeta.

Uz rekordni broj boksača iz 40-tak klubova i rekordni broj mečeva ove sezone, šesto kolo HBL-a ostat će upamćeno po novom rekordu koji su oborili motivirani boksači Torcide Split koji su nastupili sa čak 18 predstavnika u kategorijama juniora, mlađih seniora i seniora!

Dvostruki uzastopni prvaci HBL-a Torcida Split u 18 mečeva ostvarili su respektabilni skor 10-8 i s novih 10 pobjeda potvrdili dominaciju u Hrvatskoj boksačkoj ligi, pogotovo što je za Torcidu nastupio veći broj boksača-početnika koji tek upisuju prve službene mečeve u ringu.

Pobjede za Torcidu ostvarili su: junior Luka Glučina (70 kg), mlađi seniori Ivo Vito Milaković (71 kg) i Josip Tokić (86 kg), te seniori: Vide Prkačin, Ivan Vukasović (75 kg), Luka Vuknić (75 kg), Gašper Munda (80 kg), Ivan Rajčić (86 kg), Mate Skelin (86 kg) i Mate Stanić (+92 kg).

Torcidini treneri Dražen Burić i Mate Domazet zaslužuju sve čestitke i respekt što su za natjecanje pripremili i u Sesvete doveli brojnu ekipu od 20-tak članova, a još je ostalo torcidaša (i torcidašica!) koji su ostali bez protivnika u uparivanjima ili su morali odustati zbog ozljeda.

S apsolutno rekordnim ulovom od 38 bodova (!) u šestom kolu već sad su praktički osigurali treću uzastopnu titulu u seniorskoj konkurenciji, a vodeći su i među mlađim seniorima. Bez obzira na to, poručili su i da će na sva sljedeća natjecanja Hrvatske boksačke lige dolaziti u brojnom sastavu i uključiti još više članova u natjecateljski ritam.

Među 10 Torcidinih trijumfa posebno su mogu istaknuti pobjede prekidima sve boljih Josipa Tokića u mlađim seniorima (Torcidinog diva od 208 cm), te Vide Prkačina, Ivana Vukasovića i Ivana Rajčića koji su svoj mečeve završili prekidima, a nedavno su osvojili titule i medalje na državnom seniorskom prvenstvu.

Treba izdvojiti i pobjede u sjajnim mečevima Gašpera Munde (Torcidin Slovenac!), te neizvjesne, dramatične pobjede podijeljenim odlukama Mate Skelina nad odličnim Leonom Domićem iz Rovinja, te Mate Stanića u superteškoj kategoriji u prvom službenom meču protiv iskusnijeg Luke Alinjaka iz Kutine.

Splitski Grom, najuspješniji klub u prošlom 5. kolu na Gripama, ponovo je u Jelkovcu bio uspješan s mladim snagama i tri pobjede (kadet Krešimir Prkić, juniori Duje Argentin i Niko Goreta WO). Za splitski boks dvije pobjede izborili su i Marjan (juniori Luka Tomas i Josip Amižić), te Pit Bull (mlađi seniori David Topić i Ivan Čubić, obojica prekidima!)

Pohvale i Dubrovčanima koji su s krajnjeg juga doputovali u Jelkovec i upisali dvije vrijedne seniorske pobjede – Marin Ivušić (80 kg) i razorni Ivan Sambrailo prekidom (80 kg).

Pobjedama Noe Ivezića i Karla Krunića u najmlađoj, kadetskoj konkurenciji vodstvo su zadržali mladi boksači Radničkog iz Slavonskog Broda – ml. kadet Noa Ivezić slavio je prekidom, a Karlo Krunić u odličnoj borbi sa 2:1 svladao je reprezentativnog kolegu Leona Pejića iz Mladosti Osijek.

Vodeći u juniorskoj konkurenciji BK Brod upisao je dvije nove juniorske pobjede (Lucija Vidović i Jan Mikulić).

Odlični su bili i mladi Kninjani – kadet Teo Gelić pobijedio je prekidom, a u pravom juniorskom derbiju reprezentativac Mario Nakić (50 kg) pobijedio je sa 2:1 bivšeg trostrukog prvaka Adema Gašija (Leonardo). U još jednom juniorskom derbiju reprezentativac Asllan Krasniqi (Rekord Zagreb) svladao je čvrstog Niku Vukovića (Osijek).

Prvi put u starijoj kategoriji mlađih seniora borio se brončani junior s Europskog prvenstva 2023., Matija Berend iz Ronina Križevci i u oštrom meču jakog tempa (71 kg) pobijedio konkurenta Ivana Skoblara iz Zadra. Uspjeh Križevčana zaokružili su pobjedama junior Mateo Duspara (57 kg) i mlađi senior Damjan Čusek (80 kg).

I mladi boksači iz zadarskih klubova ponovo su došli i borili se u velikom broju i uspješno se vratili u Zadar s velikim brojem bodova – Sveti Krševan (4 pobjede: juniori Aleks Vodušek, Karlo Knežević, mlađi senior Pavle Bolić i mlađa seniorka Ema Plazina WO), Ares Zadar s tri pobjede (kadet Nikola Matić, junior Petar Pavlonić i mlađi senior Leon Dunatov), Sveti Krševan (3 pobjede: juniori Aleks Vodušek, Karlo Knežević i mlađi senior Pavle Bolić), BK Zadar (junior Anđelko Luka Crnogorac), te senior Goran Miočić (67 kg, Rebel Zadar).

Brojni zagrebački klubovi izborili su po dvije pobjede – Rekord ZG imao je stopostotni učinak, dva nastupa – dvije pobjede (juniori Jakov Renić i Asllan Krasniqi), dvije pobjede upisao je i BK Leonardo pod vodstvom trenera Hrvoja Sepa (junior Filip Klarić i senior Gašpar Kern), Leona Zagreb (Dominik Sokač i Matej Marton), Kralj Tomislav (Nikola Mamić i Zvonimir Zirdum), Katran (Marino Veg i Patrik Plantić WO), Coloseum (Lavinia Jaić i senior Tomislav Šiprak), Arena Zagreb (kadet Vito Sumina i senior Jan Klabot) te domaćin BK Sesvete (Ana Ljulj i kadet Stipe Brekalo).

U dramatičnom meču mlađih seniora do 80 kg Fran Petričević (Agram ZG) uspio je s podijeljenom odlukom 2:1 svladati Karla Tokalića (Ronin Križevci).

Za Sesvete je prvi put nastupio i Kinez Ding Wen iz boksačke akademije Gorana Martinovića u Suzhouu (12 mil. stanovnika) kod Šangaja.

Čestitke i onima koji ovaj put nisu mogli biti spomenuti, svim boksačima i njihovim trenerima na sjajnom boksačkom događaju kakvih će u sportskoj dvorani Srednje škole Jelkovec, jednoj od najmodernijih dvorana u Hrvatskoj, uskoro biti i više, pa je najizglednije da će se i sljedeće, 7. kolo HBL-a u ožujku ponovo održati u Jelkovcu.

SVI REZULTATI 6. KOLA PRVE HBL I HBL/MLADI (nedjelja, 11. 02. 2024., Jelkovec)

JUNIORKE
BROJ BORBE KATEGORIJA CRVENI KUT PLAVI KUT REZULTAT
1. 57KG Leana Zanić (Ares ZD) Lucija Vidović (Brod) PLAVI KUT  RSC R1