SVI REZULTATI SJAJNOG 6. KOLA PRVE HRVATSKE BOKSAČKE LIGE I HBL/MLADI U DVORANI SREDNJE ŠKOLE JELKOVEC U rekordnom kolu splitska Torcida postavila novi rekord s nastupom 18 svojih boksača, 10 pobjeda i 38 osvojenih bodova

SVI REZULTATI SJAJNOG 6. KOLA PRVE HRVATSKE BOKSAČKE LIGE I HBL/MLADI U DVORANI SREDNJE ŠKOLE JELKOVEC U rekordnom kolu splitska Torcida postavila novi rekord s nastupom 18 svojih boksača, 10 pobjeda i 38 osvojenih bodova

Šesto kolo Prve Hrvatske boksačke lige i HBL/mladi uz rekordni broj prijava natjecatelja i klubova održano je u nedjelju, 11. veljače 2024. godine u sportskoj dvorani Srednje škole Jelkovec u Sesvetama u izvršnoj organizaciji BK Sesvete.

Na dva ringa, u modernoj multifunkcionalnoj dvorani i ambijentu dostojnom bilo kojeg europskog prvenstva, održano je 70-tak mečeva u svim dobnim skupinama, a publika u Jelkovcu mogla je uživati u brojnim odličnim mečevima koji su mnogima poslužili kao glavni ispiti i provjera forme uoči skorašnjih državnih prvenstava mlađih seniora, seniora U22, juniora i kadeta.

Uz rekordni broj boksača iz 40-tak klubova i rekordni broj mečeva ove sezone, šesto kolo HBL-a ostat će upamćeno po novom rekordu koji su oborili motivirani boksači Torcide Split koji su nastupili sa čak 18 predstavnika u kategorijama juniora, mlađih seniora i seniora!

Dvostruki uzastopni prvaci HBL-a Torcida Split u 18 mečeva ostvarili su respektabilni skor 10-8 i s novih 10 pobjeda potvrdili dominaciju u Hrvatskoj boksačkoj ligi, pogotovo što je za Torcidu nastupio veći broj boksača-početnika koji tek upisuju prve službene mečeve u ringu.

Pobjede za Torcidu ostvarili su: junior Luka Glučina (70 kg), mlađi seniori Ivo Vito Milaković (71 kg) i Josip Tokić (86 kg), te seniori: Vide Prkačin, Ivan Vukasović (75 kg), Luka Vuknić (75 kg), Gašper Munda (80 kg), Ivan Rajčić (86 kg), Mate Skelin (86 kg) i Mate Stanić (+92 kg).

Torcidini treneri Dražen Burić i Mate Domazet zaslužuju sve čestitke i respekt što su za natjecanje pripremili i u Sesvete doveli brojnu ekipu od 20-tak članova, a još je ostalo torcidaša (i torcidašica!) koji su ostali bez protivnika u uparivanjima ili su morali odustati zbog ozljeda.

S apsolutno rekordnim ulovom od 38 bodova (!) u šestom kolu već sad su praktički osigurali treću uzastopnu titulu u seniorskoj konkurenciji, a vodeći su i među mlađim seniorima. Bez obzira na to, poručili su i da će na sva sljedeća natjecanja Hrvatske boksačke lige dolaziti u brojnom sastavu i uključiti još više članova u natjecateljski ritam.

Među 10 Torcidinih trijumfa posebno su mogu istaknuti pobjede prekidima sve boljih Josipa Tokića u mlađim seniorima (Torcidinog diva od 208 cm), te Vide Prkačina, Ivana Vukasovića i Ivana Rajčića koji su svoj mečeve završili prekidima, a nedavno su osvojili titule i medalje na državnom seniorskom prvenstvu.

Treba izdvojiti i pobjede u sjajnim mečevima Gašpera Munde (Torcidin Slovenac!), te neizvjesne, dramatične pobjede podijeljenim odlukama Mate Skelina nad odličnim Leonom Domićem iz Rovinja, te Mate Stanića u superteškoj kategoriji u prvom službenom meču protiv iskusnijeg Luke Alinjaka iz Kutine.

Splitski Grom, najuspješniji klub u prošlom 5. kolu na Gripama, ponovo je u Jelkovcu bio uspješan s mladim snagama i tri pobjede (kadet Krešimir Prkić, juniori Duje Argentin i Niko Goreta WO). Za splitski boks dvije pobjede izborili su i Marjan (juniori Luka Tomas i Josip Amižić), te Pit Bull (mlađi seniori David Topić i Ivan Čubić, obojica prekidima!)

Pohvale i Dubrovčanima koji su s krajnjeg juga doputovali u Jelkovec i upisali dvije vrijedne seniorske pobjede – Marin Ivušić (80 kg) i razorni Ivan Sambrailo prekidom (80 kg).

Pobjedama Noe Ivezića i Karla Krunića u najmlađoj, kadetskoj konkurenciji vodstvo su zadržali mladi boksači Radničkog iz Slavonskog Broda – ml. kadet Noa Ivezić slavio je prekidom, a Karlo Krunić u odličnoj borbi sa 2:1 svladao je reprezentativnog kolegu Leona Pejića iz Mladosti Osijek.

Vodeći u juniorskoj konkurenciji BK Brod upisao je dvije nove juniorske pobjede (Lucija Vidović i Jan Mikulić).

Odlični su bili i mladi Kninjani – kadet Teo Gelić pobijedio je prekidom, a u pravom juniorskom derbiju reprezentativac Mario Nakić (50 kg) pobijedio je sa 2:1 bivšeg trostrukog prvaka Adema Gašija (Leonardo). U još jednom juniorskom derbiju reprezentativac Asllan Krasniqi (Rekord Zagreb) svladao je čvrstog Niku Vukovića (Osijek).

Prvi put u starijoj kategoriji mlađih seniora borio se brončani junior s Europskog prvenstva 2023., Matija Berend iz Ronina Križevci i u oštrom meču jakog tempa (71 kg) pobijedio konkurenta Ivana Skoblara iz Zadra. Uspjeh Križevčana zaokružili su pobjedama junior Mateo Duspara (57 kg) i mlađi senior Damjan Čusek (80 kg).

I mladi boksači iz zadarskih klubova ponovo su došli i borili se u velikom broju i uspješno se vratili u Zadar s velikim brojem bodova – Sveti Krševan (4 pobjede: juniori Aleks Vodušek, Karlo Knežević, mlađi senior Pavle Bolić i mlađa seniorka Ema Plazina WO), Ares Zadar s tri pobjede (kadet Nikola Matić, junior Petar Pavlonić i mlađi senior Leon Dunatov), Sveti Krševan (3 pobjede: juniori Aleks Vodušek, Karlo Knežević i mlađi senior Pavle Bolić), BK Zadar (junior Anđelko Luka Crnogorac), te senior Goran Miočić (67 kg, Rebel Zadar).

Brojni zagrebački klubovi izborili su po dvije pobjede – Rekord ZG imao je stopostotni učinak, dva nastupa – dvije pobjede (juniori Jakov Renić i Asllan Krasniqi), dvije pobjede upisao je i BK Leonardo pod vodstvom trenera Hrvoja Sepa (junior Filip Klarić i senior Gašpar Kern), Leona Zagreb (Dominik Sokač i Matej Marton), Kralj Tomislav (Nikola Mamić i Zvonimir Zirdum), Katran (Marino Veg i Patrik Plantić WO), Coloseum (Lavinia Jaić i senior Tomislav Šiprak), Arena Zagreb (kadet Vito Sumina i senior Jan Klabot) te domaćin BK Sesvete (Ana Ljulj i kadet Stipe Brekalo).

U dramatičnom meču mlađih seniora do 80 kg Fran Petričević (Agram ZG) uspio je s podijeljenom odlukom 2:1 svladati Karla Tokalića (Ronin Križevci).

Za Sesvete je prvi put nastupio i Kinez Ding Wen iz boksačke akademije Gorana Martinovića u Suzhouu (12 mil. stanovnika) kod Šangaja.

Čestitke i onima koji ovaj put nisu mogli biti spomenuti, svim boksačima i njihovim trenerima na sjajnom boksačkom događaju kakvih će u sportskoj dvorani Srednje škole Jelkovec, jednoj od najmodernijih dvorana u Hrvatskoj, uskoro biti i više, pa je najizglednije da će se i sljedeće, 7. kolo HBL-a u ožujku ponovo održati u Jelkovcu.

SVI REZULTATI 6. KOLA PRVE HBL I HBL/MLADI (nedjelja, 11. 02. 2024., Jelkovec)

JUNIORKE
BROJ BORBE KATEGORIJA CRVENI KUT PLAVI KUT REZULTAT
1. 57KG Leana Zanić (Ares ZD) Lucija Vidović (Brod) PLAVI KUT  RSC R1
2. 60KG Anđelina Filipović (Kutina) Barbara Princip (Brod) 3:0
ML.SENIORKE
3.  

 

63KG

 

75 kg

 

Lucija Skrovec (Thor Bartolovec)

 

Ema Plazina (Sv. Krševan)

 

 

Lavinia Jaić (Coloseum ZG)

 

Julija Božak (Thor Bartolovec)

 

 

PLAVI KUT ABD

 

 

CRVENI KUT WO

SENIORKE
4. 63KG Ana Ljulj (Sesvete)  Dolores Mirković (Dubrovnik) 3:0
ML.KADETI
5. 40KG Noa Ivezić (Radnički) Jerko Mladen Bogeljić (Osijek) CRVENI KUT RSC R2
KADETI
6. 42KG Teo Gelić (Knin) Mihovil Čulina (Ares) CRVENI KUT RSC R2
7. 52KG Stipe Brekalo (Sesvete) Fabijan Stipčić (Leonid) 3:0
8. 52KG Karlo Krunić (Radnički SB) Leon Pejić (Mladost Osijek) 2:1
9. 57KG Lovro Batinić (Gladijator) Krešimir Prkić (Grom) 0:3
10. 60KG  Matej Muhar (Titan Gym) Viltautas Gudaitits ( Arena) 3:0
11. 70KG Kan Armin Fejzić (Metalac) Nikola Matić (Ares) 1:2
12. 75KG Toni Listović (Leonid) Marko Mandić (Coloseum) 2:1
JUNIORI
13. 48KG Stipe Babić (David) Aleks Vodušek (Sveti Krševan) PLAVI KUT RSC R1
14. 48KG Mihael Bulatović (Brod) Karlo Knežević (Sveti Krševan) PLAVI KUT WO
15. 50KG Adem Gaši (Leonardo) Mario Nakić (Knin) 1:2
16. 52KG Gašper Pehant (Čakovec) Dominik Raguž (Radnički) 2:1
17. 52KG Jakov Renić (Record Gym) Marko Vidić (Grom) 3:0
18. 57KG Niko Miletić (Marjan) Mateo Duspara (Ronin) 0:3
19. 57KG Filip Klarić (Leonardo) Antonio Pavić (Brod) CRVENI KUT RSC R1
20. 60KG Leopold Mihaljević (Leonardo) Anđelko Luka Crnogorac (Zadar) 0:3
21. 60KG Leon Begović (David) Tin Blažević (Brod) 3:0
22. 60KG Adrijan Abrić (Radnički) Luka Tomas (Marjan) 1:2
23. 63KG Niko Vuković (Osijek) Asllan Krasniqi (Rekord) 0:3
24. 63KG Ivan Bukovac (Gladijator) Petar Pavlonić (Ares) PLAVI KUT WO
25. 63KG Petar Grahovac (Gladijator) Vito Sumina (Arena) PLAVI KUT RSC R3
26. 66KG Jan Mikulić (Brod) Ivan Bašić (Torcida) 3:0
27. 70KG Luka Glučina (Torcida) David Mirković (Brod) 3:0
28. 70KG Jakov Polundak (Gladijator) Josip Koljđeraj (Sveti Krševan) 3:0
29. 70KG  Ding Wen (Sesvete) Josip Amižić (Marjan) 0:3
30. 80KG Niko Goreta (Grom) Juraj Tutundžić (Brod) CRVENI KUT WO
31. 80+KG Dominik Lazar (David) Duje Argentin (Grom) 1:2
32. 80+KG Dominik Sokač (Leona) Borna Bilek (Sveti Krševan) 3:0
ML.SENIORI
33. 60KG Karlo Kuhar (David) Matej Marton (Leona) 0:3
34. 63.5KG Mate Jukić (Osijek) Nikola Vučković (Leonardo) 3:0
35. 63.5KG Ivano Grubić (David) Mark Kutleša (Arena) 2:1
36. 63.5KG Gabrijel  Mišić (Graciano) Gabrijel Milanović (Leonid) 2:1
37. 63.5KG Luka Kovačević (David)  Petar Pudić (Brod) CRVENI KUT  RSC R2
38. 67KG Nikola Mamić (Kralj Tomislav) Pino Domitran (Leona) 2:1
39. 67KG Amar Šuke (Punc it) David Đurđević (Katran)
40. 67KG Marino Veg (Katran) Luka Čosić (Ares) 3:0
41. 71KG Matija Berend (Ronin)  Ivano Skoblar (Zadar) 3:0
42. 71KG Ivo Vito Milaković (Torcida) Luka Pavlić (Arena) 3:0
43. 75KG Pavle Bolić (Sveti Krševan) Lovro Bartolović (David) CRVENI KUT KO R1
44. 75KG Luka Raguž (Brod) David Topić (Pit Bull) PLAVI KUT RSC R1
45. 80KG Karlo Tokalić (Ronin) Frane Petričević (Agram) 1:2
46. 80KG Matija Šojat (Senj) Dominik Milas (Torcida) 3:0
47. 80KG Damjan Čusek (Ronin)  Martin Tušek (Titan Gym) 3:0
48. 80KG Ivan Čubić (Pit Bull) Vinko Koljđeraj (Sveti Krševan) CRVENI KUT RSC R1
49. 80KG Martin Prpić (Mladost Osijek)  Luka Štefoić (Ronin) CRVENI KUT RSC R2
50. 86KG Luka Gabrijel Ninčević (Ares) Josip Tokić (Torcida) PLAVI KUT RSC R1
51. 92KG Mirko Brstilo (Torcida)  Zvonimir Zirdum (Kralj Tomislav) PLAVI KUT RSC R1
52. 92+KG Viktor Sejdić (Kralj Tomislav) Leon Dunatov (Ares) 0:3
SENIORI
53. 57KG Vide Prkačin (Torcida) Matko Stojanović (Gladijator) CRVENI KUT RSC R3
54. 63.5KG Nino Marić (Rovinj) Tomislav Šiprak (Coloseum) 0:3
55. 67KG Goran Miočić (Rebel ZD) Leonardo Sabolec (David Kopr.) CRVENI KUT ABD R1
56. 67KG Ante Ledić (Torcida) Karlo Curić (Optimist ZG) 0:3
57. 67KG Jan Letić (Graciano PŽ) Karlo Radoš (Stršljen Samobor) PLAVI KUT RSC R2
58. 71KG Lovre Ćoza (Bandog ZD) Bruno Cikatić (Leonardo)
59. 71KG Karlo Ivanković (Torcida) Jan Klabot (Arena ZG) 0:3
60. 71KG Gašpar Kern (Leonardo) Mario Pavlic (Torcida) 3:0
61. 71KG Salahudin Šuke (Punch it Pula) Filip Sokač (Leona ZG) 1:2
62. 75KG Luka Bukvić (Ares ZD) Ivan Vukasović (Torcida) PLAVI KUT ABD R1
63. 75KG Bruno Filipčić (Omega ZG) Josip Lovrić (Torcida) 3:0
64. 75KG Mateo Prelesnik (Punch it Pula) Luka Vuknić (Torcida) 0:3
65. 80KG Marin Ivušić (Dubrovnik) Ivan Burić (Torcida) 3:0
66. 80KG Joud Aboud (Omega ZG Gašper Munda (Torcida) 0:3
67. 80KG Patrik Plantić (Katran ZG) Leon Frankić (Osijek) CRVENI KUT WO
68 80KG Ivan Sambrailo (Dubrovnik) Mario Buha (Stršljen Samobor) CRVENI KUT RSC R1
69. 86KG Ivan Rajčić (Torcida) Zoran Đođ (David Koprivnica) CRVENI KUT RSC R1
70. 86KG Mate Skelin (Torcida) Leon Domić (Rovinj) 2:1
71. 92+KG Luka Alinjak (Kutina) Mate Stanić  (Torcida) 1:2

 

Najnovije vijesti

Pretraživanje