Sutra trojica Hrvata u ringu EP-a

Sutra čak tri naša boksača nastupaju na Europskom prvenstvu u Minsku. U kategoriji do 56 kilograma u kojoj je na EP 20 boksača, Mirsada Ahmetija čeka Mammadov iz Azerbajđana u večernjoj sesiji. Ujedno tada nastupa i u 69 kg (26 prijavljena boksača) i Borna Katalinić sa Estoncem Maksimom Vildeom, dok je u 91 kg (prijavljeno 22 boksača) Marko Čalić sa Litvancem Tutkusom.
Prekosutra (3.6.) popodne će u ring, slobodni iz prvog kola, u 64 kg (prijavljeno 23 boksača) Ivan Njegač koji čeka boljeg od Španjolca Alonsa Fletea i Francuza Ladjalia, a u 81 kg (prijavljeno 24 boksača) Hrvoje Sep sa pobjednikom između Bugara Panteleeva i Srbina Nikolića. Svoju prvu borbu u kategoriji do 75 kg (prijavljeno 23 boksača) u utorak popodne 4.6. imat će Sanjin Pol Vrgoč sa Rusom Gazizovim.
Inače, na Europsko prvenstvu u Bjelorusiju stiglo je 216 boksača iz 37 europskih zemalja. Hrvatsku predstavljaju šestorica boksača te Izbornik Marijo Šivolija Jelica, trener reprezentacije Dorian Čalić, dok su na prvenstvu još prisutni kao tehničko osoblje i ITO dr. Zdenko Mitar te sudac Martin Tadić.