Super Josip za medalju će se boriti protiv super-protivnika, Kubanca Arzole

Super Josip za medalju će se boriti protiv super-protivnika, Kubanca Arzole

Skromni div Josip Ćorić, naš superteškaš koji je zasad ostavio impresivan dojam na Svjetskom prvenstvu mlađih seniora u Poljskoj (dvije pobjede prekidom nad boksačima Moldavije i Španjolske) imat će vrlo težak zadatak u četvrtzavršnici, u odlučujućoj borbi koja nosi medalju.

Ždrijeb je bio nemilosrdan i naš Josip za svjetsko odličje borit će se u nedjelju, 18. travnja navečer protiv isto tako impresivnog protivnika – Kubanca Fernanda Lopeza Arzole.

Kubanac je u 1. kolu bio slobodan, a u osmini finala pobijedio je domaćeg reprezentativca, Poljaka Jakuba Domurada. Arzola je slavio jednoglasnom odlukom sudaca premda je domaći boksač neumorno jurišao, nesmiljeno tražio borbu i opasno prijetio širokim krošeima.

Fernando Arzola demonstrirao je klasičnu školu kubanskog boksa – odlično se kretao i brzo zadavao čiste udarce, držao distancu dužim rukama, a visokim stasom i mekanim kretnjama i podsjetio na najslavnije kubanske teškaše – legendarnog Teofila Stevensona ili Felixa Savona.

Vješto je izbjegavao sve nalete agresivnog Poljaka i opako ga kažnjavao kontrama. U svakom slučaju, naš Super Josip imat će u borbi za odličje najnezgodnijeg mogućeg suparnika – rasnog kubanskog superteškaša.

Od Svjetskog prvenstva oprostio se i treći hrvatski predstavnik nakon Petra Krešimira Kneževića (69 kg) i Denisa Čerepinka (75 kg). U prvom kolu kategorije 64 kg izgubio je mladi Andi Idrizi (rođen 2003. godine, BK Nokaut) od Brazilca Da Cruza jednoglasnom odlukom sudaca 5:0

Idrizi se odlučio spuštenim gardom i kontrama navlačiti brzog i žustrog Brazilca i čekati svoju priliku, nekoliko lijevih direkata je opasno sijevnulo, no Brazilac je bio taj koji je diktirao tempo, plesao i pogađao oko Idrizija, plasirao više direkata s distance i u drugoj rundi našeg boksača prisilio i na brojanje. Suci su jednoglasno sve tri runde dodijelili brazilskom predstavniku.

 

Najnovije vijesti

Pretraživanje