STARIJI BRAT PLANTIĆ ZAVRŠIO NASTUP NA EUROPSKOM PRVENSTVU U ARMENIJI! Damir Plantić ispočetka ukrotio klasnog srpskog Rusa Vladimira Mirončikova koji uspio nametnuti svoj ritam i slaviti odlukom sudaca

STARIJI BRAT PLANTIĆ ZAVRŠIO NASTUP NA EUROPSKOM PRVENSTVU U ARMENIJI! Damir Plantić ispočetka ukrotio klasnog srpskog Rusa Vladimira Mirončikova koji uspio nametnuti svoj ritam i slaviti odlukom sudaca

Hrvatski prvak u lakoteškoj kategoriji do 86 kg Damir Plantić (32) u osmini finala Europskog prvenstva u Armeniji poražen je od Rusa koji nastupa za Srbiju Vladimira Mirončikova jednoglasnom sudačkom odlukom!

Naš najiskusniji reprezentativac, stariji brat Plantić odlično je otvorio meč, kontragardom zbunio Rusa Mirončikova i zadavao mu veliku glavobolju prednjim desnim direktima.

Damir je srpskog Rusa efikasno držao na distanci, šetao ga u prazno i kažnjavao preciznim direktima. Uvjerljivu prednost i dominaciju u prvoj rundi suci su bodovali samo sa 3:2 u korist Plantića.

U drugoj rundi iskusni Rus (pod vodstvom ruskog trenera u reprezentaciji Srbije) pronašao je ravnotežu, prolazio kroz Plantićevu distancu, a Damir je spuštao gard i sve teže održavao ritam i blokirao Mirončikova, osvajača bronce za Srbiju na lanjskom Svjetskom prvenstvu u Beogradu. Suci su drugu rundu bodovali jednoglasno u korist renomiranog Mirončikova.

U trećoj rundi Damir Plantić izvukao je sve što može, s nekoliko preciznih direkata zaustavio Mirončikova, a oba boksača su sve češće bili u klinču. Odluka sudaca otišla je u korist Mirončikova koji je postavljen za drugog nositelja lakoteške kategorije na Europskom prvenstvu.

Damiru i treneru Tomislavu Bašiću sve čestitke za srčani i kvalitetno odrađen meč, sigurno i najzahtjevnijiji od prošlogodišnjeg Damirovog povratka u ring, protiv vrhunske klase i osvajača najvećih medalja Rusa Mirončikova!

Damir Plantić je drugi naš boksač poslije mladog Petra Cetinića koji se oprostio od nastupa na Europskom prvenstvu.

Mlađi brat Luka Plantić izborio je četvrtfinale, a treći član BK Salone, još jedan Sesvećanin Marko Zeljko (do 67 kg) i Delničanin iz BK Rijeke Matteo Komadina (do 63,5 kg) boksaju u četvrtak, 26. svibnja 2022. godine.

Luka Plantić u četvrtfinalu poluteške kategorije za medalju boksat će u petak, 27. svibnja protiv domaćeg favorita Armenca Hakobyana!

Najnovije vijesti

Pretraživanje