SP:Plantić zaustavljen u osmini finala

Jedini hrvatski predstavnik na AIBA Svjetskom boksačkom prvenstvu u Hamburgu Damir Plantić nije se uspio plasirati u četvrtfinale u poluteškoj kategoriji (do 81 kg). Iako je bio blizu slavlja, što je smatrao i njegov kut, u dvoboju osmine finala suci su podijeljenom odlukom  4-1 odlučili da je pobijedio  Ekvadorac Carlos Mina Caicedo.

Dva suca presudila su borbu rezultatom 30-27 u korist Mine, dva su ju vidjela sa 29-28 u korist Ekvadorca, a jedan je dodijelio pobjedu Plantiću od 29-28.

– Završio sam s nastupom na svjetskom, ali ne svojom voljom. Što reći osim da sam jako razočaran suđenjem. Je da nisam puno ispalio udaraca, ali bome je on još manje od mene. Da sam izgubio, priznao bih poraz kao i uvijek jer realno gledam na to. Da ako zasluženo izgubim ima da se primim jos više i jače treninga da budem još bolji. A ovako ne znam što misliti i kako dalje” rekao je Plantić, inače brončani europljanin, poslije borbe.

On je ujedno bio i jedini koji se kvalificirao iz zemalja bivše Jugoslavije. A u Hamburgu je na prvenstvu nastupilo 247 boksača iz 86 zemalja svijeta.