SPEKTAKULARNO FINALE 4. MEĐUNARODNOG GRAND PRIXA ZAGREB Gabrijel Veočić nastavio impresivni niz od 22 pobjede zaredom i slavio treći put na Grand Prixu, novi razorni prekid osječkog diva Luke Pratljačića u superteškoj!

SPEKTAKULARNO FINALE 4. MEĐUNARODNOG GRAND PRIXA ZAGREB Gabrijel Veočić nastavio impresivni niz od 22 pobjede zaredom i slavio treći put na Grand Prixu, novi razorni prekid osječkog diva Luke Pratljačića u superteškoj!

U sjajnoj sportskoj atmosferi pred ispunjenim tribinama u Zagrebačkom boksačkom centru završeno je četvrto po redu izdanje našeg najuglednijeg međunarodnog turnira GRAND PRIX ZAGREB.

Predsjednik HBS-a Bono Bošnjak i dopredsjednik general Mladen Mikolčević u svečanom dijelu programa dodijelili su priznanja zaslužnima i pouzdanim partnerima HBS-a za uspjeh Grand Prixa Zagreb.

Ovogodišnji 4. Grand Prix Zagreb ostat će zapamćen po izvedbama naših sada najmoćnijih reprezentativaca – Gabrijela Veočića u poluteškoj kategoriji i superteškaša Luke Pratljačića.

Europski prvak U-22, najbolji sportaš Slavonskog Broda Gabrijel Veočić (21), u trećem nastupu na Grand Prixu upisao je suvereno i treći trijumf. Upravo je u svom debiju 2020. godine Veočić najavio veliku karijeru senzacionalno svladavši tada svjetskog prvaka Rusa Gleba Bakshija. 

Prošle godine Veočić je u finalu pobijedio najboljeg boksača BiH, Lea Cvitanovića, a ove godine u svom stilu, dominantno u sve tri runde opasnog Moldavca Valerija Razmerita. Snažni reprezentativac Moldavije u finale se plasirao razornim prekidom protiv predstavnika Slovenije, no Veočića nije mogao iznenaditi. Naprotiv, u drugoj rundi Gabrijel ga je strahovitim aperkatom u tijelo bacio i u nokdaun, a Moldavac nije imao rješenje za razovrsne kombinacije Veočićevih udaraca.

Gabrijelu Veočiću to je 22. pobjeda zaredom u ringu, a šesta kako se dignuo u polutešku kategoriju. Ove godine nijednom nije poražen, a posljednji put izgubio je prije više od godinu dana u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Beogradu od svjetskog prvaka Kubanca Hernandeza Martineza.

Dominantan nastup i trijumf imao je osječki superteškaš Luka Pratljačić, osvajač bronce na Svjetskom studentskom prvenstvu, koji je nedavno na IBA-inom Silver Belt turniru u Mariboru slomio sjajnog bugarskog Kubanca Moyorona i svjetskog doprvaka Armenca Chaloyana, a kojem sve više suparnika izbjegava izaći u ring. Predstavnik Srbije Dušan Kokanović uvjerio se zbog čega. Nakon prve jake Lukine serije, Kokanović se našao na koljenima i nakon brojanja više nije bio u stanju nastaviti meč.

Lanjski uspjeh i osvajanje Grand Prixa potvrdio je Leo Cvetković, lani prvo ime turnira s tri impresivne pobjede u poluteškoj kategoriji, a sada je debitirao u cruiser kategoriji do 86 kg i u žestokoj borbi, u tri opake runde s bespoštednim razmjenama svladao čvrstog Moldavca Dimitrija Cosciuga.

Odlične mečeve i zaslužene trijumfe upisali su velike nade BK Nokauta i hrvatskog boksa, mladi Andi Idrizi i Petar Pavčec, od toga Idrizi dominantnim prekidom, a stariji brat Pavčec protiv srčanog Marka Došena iz Lokomotive.

U dvije kategorije trijumfirali su reprezentativci Moldavije, s tim da je u kategoriji do 71 kg Moldavac Borozov u polufinalu svladao brončanog s EP-a U-22 Nou Ježeka, a slovenski Ukrajinac Lishchuk bez borbe Petra Krešimira Kneževića koji je predao meč zbog zdravstvenih poteškoća.

Svi pobjednici osvojili su i novčane premije od 500 eura, a finalisti po 250 eura, te brončani po 125 eura.

Predsjednik HBS-a Bono Bošnjak i dopredsjednik general Mladen Mikolčević podijelili su priznanja zaslužnima i pouzdanim partnerima HBS-a za uspjeh Grand Prixa Zagreb.

Pobjednici i finalne borbe Grand Prixa Zagreb 2022.:

67 kg: Andi Idrizi (HRV) – Mateo Bolarić (HRV) prekid 3. runda

71 kg: Davron Borozov (Moldavija) – Illia Lishchuk (Ukrajina) 5:0

75 kg: Petar Pavčec (HRV) – Marko Došen (HRV) 5:0

80 kg: Gabrijel Veočić (HRV) – Valeriu Razmerita (Moldavija) 4:1

86 kg: Leo Cvetković (HRV) – Dimitri Cosciug (Moldavija) 5:0

92 kg: Andrej Zaplitni (Moldavija) – Tadija Nikolovski (Srbija) 5:0

+92 kg: Luka Pratljačić (HRV) – Dušan Kokanović (Srbija) prekid 1. runda

Svi pobjednici osvojili su i novčane premije od 500 eura, a finalisti po 250 eura, te brončani po 125 eura.

 

 

 

 

 

Najnovije vijesti

Pretraživanje