SPARINZI NA VRHUNSKOJ PROFI-RAZINI Marko Milun nakon Joshue sparingirat će u Portugalu s Dillianom Whyteom, pa onda opet s Alenom Babićem

Naš najbolji superteškaš, prvak i olimpijski kandidat Marko Milun (24) ne može biti na zajedničkim pripremama i sparinzima hrvatskih reprezentativaca u Talijanskom boksačkom centru u Asizu od 29. rujna do 6. listopada 2021.

U isto vrijeme, u sljedeća dva tjedna, Milun će se pripremati i sparingirati u Portugalu, u kampu Dilliana Whytea koji protiv Šveđanina Otta Wallina, 30. listopada u O2 Areni u Londonu kreće u novi pohod prema pojasu svjetskog profi-prvaka.

Britanac Whyte vodi se kao privremeni nositelj WBC titule nakon što je proljetos u velikom revanšu u Gibraltaru nokautom pobijedio Aleksandera Povetkina. Rus je prije toga lani nokautom šokirao Whytea u Londonu, što je usporilo iskusnog Britanca (33) na putu prema svjetskoj tituli.

Na istom spektaklu u Londonu 30. listopada u organizaciji Matchrooma, na kojem će meč Whyte – Wallin biti glavni događaj večeri, u predborbi će se boriti i naš profesionalni teškaš, Milunov klupski kolega iz BK Leonarda Alen “Savage” Babić protiv bivšeg WBA prvaka, Australca Lucasa Brownea (42).

Babiću će to biti deveti meč u karijeri (skor 8-0) i protiv dosad najuglednijeg suparnika koji u bogatoj karijeri u 32 meča ima 29 pobjeda od kojih 25 nokautom. Jedan od rijetkih poraza Browneu je nanio upravo Milunov sparing-partner Dillian Whyte. Babiću nastup na takvom spektaklu može širom otvoriti vrata za elitu svjetskih profi-teškaša.

Whyteovi treneri procijenili su da je Milun odličan sparing-partner za Dillian Whytea jer je kao ljevak po stilu borbe sličan Šveđaninu Wallinu. Najveći utjecaj svakako je imao sjajan dojam koji je Marko Milun ostavio na treninzima i vježbanjima s Joshuom uoči meča s Ukrajincem Oleksandrom Usykom.

Milun je u srijedu, 29. rujna sletio u Portugal i javio:

“Sljedeća dva tjedna pripremat ću se uz Whytea, a onda ću po povratku nastaviti treninge u klubu i sparingirati Babiću. Koristit će to njemu u pripremi za Brownea, a i meni za Svjetsko prvenstvo u Beogradu.”

Marko Milun ove je godine nastupio na Olimpijskim kvalifikacijama u Parizu gdje je u ždrijebu naletio na najtežeg protivnika, Engleza Frazera Clarkea koji je kasnije na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojio brončanu medalju.

Nastup na Svjetskom prvenstvu u Beogradu bit će isto tako golem izazov – Svjetska boksačka federacija AIBA po prvi put na svjetskim prvenstvima uvela je izdašne nagrade za najbolje – za zlatnu medalju po 100.000 dolara nagrade, 50.000 dolara za srebro i po 25.000 dolara za osvojenu brončanu medalju!

Konkurencija će biti najjača moguća, odaziv boksača bit će rekordan, svi će se spremiti na najvišoj razini i Milunu će za takvo kreševo i te kako koristiti treninzi i borbe s top-profesionalcima – nedavno s Anthonyjem Joshuom, a sada s Dillianom Whyteom, pa s prijateljem Alenom Babićem kojeg čeka meč karijere.

Marko Milun i Anthony Joshua

Dillian Whyte u naletu na Aleksandera Povetkina (Foto: Matchroom Boxing)

Alen Savage Babić i Marko Milun